Wraps met gebakken groenten en appelslaatje
Wraps met gebakken groenten en appelslaatje

Wraps met gebakken groenten en appelslaatje

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 19.7 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 43 g
Suiker 9.8 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 8.5 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de komkommer, de aubergine en de ongeschilde appel in blokjes van 1/2 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in reepjes.

  5. Snipper het lente-uitje fijn.

  6. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit het pepertje en snipper fijn.

  7. Hak de oregano grof.

  8. Bereiding:
  9. (15 min.)

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en roerbak de aubergine en paprikareepjes 10 min. Kruid met peper en zout.

  11. Meng intussen de komkommer met de appel, hetpepertie en het lente-uitje. Voeg 1 eetl. olijfolie en de appelazijn toe en kruid met peper en zout. Meng goed.

  12. Meng de oregano onder de zure room en kruid met peper en zout.

  13. Warm de wraps lichtjes op in de microgolfoven of in de pan.

  14. Afwerking:
  15. Bestrijk de wraps met de zure room en verdeel er de aubergine en de puntpaprika's over. Schik er het appelslaatje op. Rol de wrap strak op en snij in 3 gelijke stukken. Prik vast met een prikker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de komkommer, de aubergine en de ongeschilde appel in blokjes van 1/2 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in reepjes.

  5. Snipper het lente-uitje fijn.

  6. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit het pepertje en snipper fijn.

  7. Hak de oregano grof.

  8. Bereiding:
  9. (15 min.)

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en roerbak de aubergine en paprikareepjes 10 min. Kruid met peper en zout.

  11. Meng intussen de komkommer met de appel, hetpepertie en het lente-uitje. Voeg 1 eetl. olijfolie en de appelazijn toe en kruid met peper en zout. Meng goed.

  12. Meng de oregano onder de zure room en kruid met peper en zout.

  13. Warm de wraps lichtjes op in de microgolfoven of in de pan.

  14. Afwerking:
  15. Bestrijk de wraps met de zure room en verdeel er de aubergine en de puntpaprika's over. Schik er het appelslaatje op. Rol de wrap strak op en snij in 3 gelijke stukken. Prik vast met een prikker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 19.7 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 43 g
Suiker 9.8 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 8.5 g
Zout 0.9 g

Bekijk het recept digitaal