Yoghurtcake met blauwe bessen en maanzaad

Yoghurtcake met blauwe bessen en maanzaad

1 u. 5 min.
Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kcal
Energie 1155 kj
Vet 10.6 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 39.6 g
Suiker 24.5 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 5.1 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 45 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Vet een ovenschaal in met de boter. Leg er een vel bakpapier in en druk goed aan.

  4. Meng de suiker onder de yoghurt. Voeg, al roerend, een voor een de eieren toe en meng telkens tot het ei volledig vermengd is voor je het volgende toevoegt.

  5. Zeef er de bloem boven en spatel met het zout door de yoghurt. Voeg de olie en het maanzaad toe en roer kort door elkaar. Giet het beslag in de ovenschaal.

  6. Verdeel de blauwe bessen over het beslag. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Laat de cake afkoelen in de ovenschaal. Bestrooi net voor het serveren met de bloemsuiker en snij in vierkantjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 45 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Vet een ovenschaal in met de boter. Leg er een vel bakpapier in en druk goed aan.

  4. Meng de suiker onder de yoghurt. Voeg, al roerend, een voor een de eieren toe en meng telkens tot het ei volledig vermengd is voor je het volgende toevoegt.

  5. Zeef er de bloem boven en spatel met het zout door de yoghurt. Voeg de olie en het maanzaad toe en roer kort door elkaar. Giet het beslag in de ovenschaal.

  6. Verdeel de blauwe bessen over het beslag. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Laat de cake afkoelen in de ovenschaal. Bestrooi net voor het serveren met de bloemsuiker en snij in vierkantjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kcal
Energie 1155 kj
Vet 10.6 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 39.6 g
Suiker 24.5 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 5.1 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal