Zalige mosselsalade
Zalige mosselsalade

Zalige mosselsalade

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 171 kcal
Vet 15.6 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 3.7 g
Suiker 2.7 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandresten weg zijn. Laat uitlekken.

  3. Snipper de ui en de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de selderstengel en de groene blaadjes heel fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een ruime kookpot en voeg de selder, de ui en de mosselen toe. Laat 10 min. afgedekt koken op een hoog vuur tot de mosselen opengaan.

  7. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Laat afkoelen zonder deksel.

  8. Giet de mosselen af en vang het kookvocht op.

  9. Meng de mayonaise met 2 eetl. kookvocht, de lente-uitjes en de kappertjes.

  10. Haal de afgekoelde mosselen uit de schelp en roer onder de mayonaise. Kruid met peper. Voeg eventueel nog wat gekookte selder toe.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de mosselsalade over aperitiefglaasjes of -lepeltjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandresten weg zijn. Laat uitlekken.

  3. Snipper de ui en de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de selderstengel en de groene blaadjes heel fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een ruime kookpot en voeg de selder, de ui en de mosselen toe. Laat 10 min. afgedekt koken op een hoog vuur tot de mosselen opengaan.

  7. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Laat afkoelen zonder deksel.

  8. Giet de mosselen af en vang het kookvocht op.

  9. Meng de mayonaise met 2 eetl. kookvocht, de lente-uitjes en de kappertjes.

  10. Haal de afgekoelde mosselen uit de schelp en roer onder de mayonaise. Kruid met peper. Voeg eventueel nog wat gekookte selder toe.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de mosselsalade over aperitiefglaasjes of -lepeltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 171 kcal
Vet 15.6 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 3.7 g
Suiker 2.7 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal