- Bewaar

- Bewaar
Zalige mosselsalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandresten weg zijn. Laat uitlekken.
-
Snipper de ui en de lente-uitjes fijn.
-
Snij de selderstengel en de groene blaadjes heel fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een ruime kookpot en voeg de selder, de ui en de mosselen toe. Laat 10 min. afgedekt koken op een hoog vuur tot de mosselen opengaan.
-
Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Laat afkoelen zonder deksel.
-
Giet de mosselen af en vang het kookvocht op.
-
Meng de mayonaise met 2 eetl. kookvocht, de lente-uitjes en de kappertjes.
-
Haal de afgekoelde mosselen uit de schelp en roer onder de mayonaise. Kruid met peper. Voeg eventueel nog wat gekookte selder toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de mosselsalade over aperitiefglaasjes of -lepeltjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandresten weg zijn. Laat uitlekken.
-
Snipper de ui en de lente-uitjes fijn.
-
Snij de selderstengel en de groene blaadjes heel fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een ruime kookpot en voeg de selder, de ui en de mosselen toe. Laat 10 min. afgedekt koken op een hoog vuur tot de mosselen opengaan.
-
Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Laat afkoelen zonder deksel.
-
Giet de mosselen af en vang het kookvocht op.
-
Meng de mayonaise met 2 eetl. kookvocht, de lente-uitjes en de kappertjes.
-
Haal de afgekoelde mosselen uit de schelp en roer onder de mayonaise. Kruid met peper. Voeg eventueel nog wat gekookte selder toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de mosselsalade over aperitiefglaasjes of -lepeltjes.