- Bewaar

- Bewaar
Zalmbrochette met knolselder en pompoen
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 12 gelijke stukken.
-
Schil de halve knolselder en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de butternutpompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil en snij in blokjes.
-
Snipper de dille fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Breng de melk samen met de helft van de pompoen en de helft van de knolselderblokjes aan de kook. Voeg de laurierblaadjes toe en laat 15 min. koken.
-
Doe de rest van de groenteblokjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Meng alles goed onder elkaar. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Roer na 10 min. om.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Maak intussen de zalmbrochettes. Bestrooi de zalm met de helft van de dille. Wikkel elk stukje zalm in een plakje pancetta. Prik telkens 3 stukjes op een brochettestokje.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de brochettes zonder vetstof 8 à 10 min.
-
Haal de laurierblaadjes uit de melk en mix de groenten fijn. Meng er de helft van de parmezaan onder en kruid met zwarte peper en zout.
-
Haal de groenteblokjes uit de oven en meng er de rest van de dille onder.
-
Afwerking:
-
Meng de saus onder de pasta en verdeel er de groenteblokjes over. Leg er de zalmbrochette bovenop en bestrooi met de rest van de parmezaan.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 12 gelijke stukken.
-
Schil de halve knolselder en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de butternutpompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil en snij in blokjes.
-
Snipper de dille fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Breng de melk samen met de helft van de pompoen en de helft van de knolselderblokjes aan de kook. Voeg de laurierblaadjes toe en laat 15 min. koken.
-
Doe de rest van de groenteblokjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Meng alles goed onder elkaar. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Roer na 10 min. om.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Maak intussen de zalmbrochettes. Bestrooi de zalm met de helft van de dille. Wikkel elk stukje zalm in een plakje pancetta. Prik telkens 3 stukjes op een brochettestokje.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de brochettes zonder vetstof 8 à 10 min.
-
Haal de laurierblaadjes uit de melk en mix de groenten fijn. Meng er de helft van de parmezaan onder en kruid met zwarte peper en zout.
-
Haal de groenteblokjes uit de oven en meng er de rest van de dille onder.
-
Afwerking:
-
Meng de saus onder de pasta en verdeel er de groenteblokjes over. Leg er de zalmbrochette bovenop en bestrooi met de rest van de parmezaan.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië