- Bewaar

- Bewaar
Zalmfilet met citroensaus en pastinaakpuree
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie 'Les Lauriers'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Hou enkele sprietjes dille apart voor de afwerking en snipper de rest fijn.
-
Schil de aardappelen en de pastinaken. Snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappel en de pastinaak 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk en 1 eetl. boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de room toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout. Meng er de citroenzeste, de helft van het citroensap (of voeg meer toe naar smaak) en de fijngesnipperde dille onder.
-
Verhit 1 eetl. boter in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Meng de walnootpitten onder de slamix en werk af met de rode ui.
-
Afwerking:
-
Lepel wat citroensaus over de zalm en serveer met de pastinaakpuree en de salade. Werk af met een takje dille.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie 'Les Lauriers'
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Hou enkele sprietjes dille apart voor de afwerking en snipper de rest fijn.
-
Schil de aardappelen en de pastinaken. Snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappel en de pastinaak 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk en 1 eetl. boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de room toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout. Meng er de citroenzeste, de helft van het citroensap (of voeg meer toe naar smaak) en de fijngesnipperde dille onder.
-
Verhit 1 eetl. boter in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Meng de walnootpitten onder de slamix en werk af met de rode ui.
-
Afwerking:
-
Lepel wat citroensaus over de zalm en serveer met de pastinaakpuree en de salade. Werk af met een takje dille.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie 'Les Lauriers'