Zelfgemaakte kippenbouillon
Zelfgemaakte kippenbouillon

Zelfgemaakte kippenbouillon

3 u.
Soep
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen, prei, selder en de grote ui in blokjes.

  3. Prik de kruidnagels in de kleine ui.

  4. Bereiding:
  5. Leg de diepgevroren soepkip in een kookpot met 4 L water en breng aan de kook.

  6. Voeg de groenteblokjes, peterselie, tijm, ui met kruidnagel, de peperbolletjes en het laurierblaadje toe. Overgiet met de witte wijn, zet het vuur lager, dek af en laat 3 u garen. Schep tussendoor zoveel mogelijk vet weg.

  7. Haal de kip uit de kookpot, zeef de bouillon door een fijne zeef en uw bouillon is klaar!

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen, prei, selder en de grote ui in blokjes.

  3. Prik de kruidnagels in de kleine ui.

  4. Bereiding:
  5. Leg de diepgevroren soepkip in een kookpot met 4 L water en breng aan de kook.

  6. Voeg de groenteblokjes, peterselie, tijm, ui met kruidnagel, de peperbolletjes en het laurierblaadje toe. Overgiet met de witte wijn, zet het vuur lager, dek af en laat 3 u garen. Schep tussendoor zoveel mogelijk vet weg.

  7. Haal de kip uit de kookpot, zeef de bouillon door een fijne zeef en uw bouillon is klaar!

Bekijk het recept digitaal