- Bewaar

- Bewaar
Zomerse groenteterrine
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen, de paprika's en de courgette in staafjes van 4 à 5 cm. Dat gaat makkelijk met het fijnste snijvlak van uw frietensnijder.
-
Doe de wortelen, de paprika's en de prinsessenbonen in een kookpan met gezouten kokend water. Na 1 min. voegt u er de diepgevroren erwten en de courgettestaafjes bij. Laat zonder deksel koken gedurende 2 à 3 min. Laat uitlekken en spoel de groenten met koud water. Laat opnieuw uitlekken en dep de groenten droog in een handdoek.
-
Snij het preiwit in fijne ringen en laat ze stoven in 2 eetl. boter en 2 eetl. water gedurende ± 8 min. Laat afkoelen.
-
Meng de afgekoelde prei onder de andere groenten.
-
Bereid de flansaus door alle ingrediënten te kloppen.
-
Bereiding:
-
Bekleed een cakevorm van ± 27 cm lang met een groot vel aluminiumfolie dat u instrijkt met boter. Giet wat flansaus op de bodem en bedek met de helft van de groentemengeling. Overgiet met flansaus. Verdeel er de andere helft van de groenten over en giet er de rest van de flansaus over. Schud de bakvorm voorzichtig op om de flansaus goed te verdelen.
-
Vouw de aluminiumfolie dicht en bak gedurende ± 1 u au bain-marie in een voorverwarmde oven op 180 °C. Controleer of de flan goed gaar is door er een mes in te steken. Het moet er droog uitkomen. Laat nog 10 à 15 min. verder bakken zonder de aluminiumfolie terug dicht te vouwen, zodat de terrine kan kleuren.
-
Haal de terrine uit de oven en laat ze afkoelen in de bakvorm. Haal ze uit de vorm door de aluminiumfolie op te lichten.
-
Afwerking:
-
Schik de terrine op een schotel en bestrooi eventueel met gehakt bieslook. Snij ze in dikke sneden en dien ze op bij vlees, vis of groenteburgers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen, de paprika's en de courgette in staafjes van 4 à 5 cm. Dat gaat makkelijk met het fijnste snijvlak van uw frietensnijder.
-
Doe de wortelen, de paprika's en de prinsessenbonen in een kookpan met gezouten kokend water. Na 1 min. voegt u er de diepgevroren erwten en de courgettestaafjes bij. Laat zonder deksel koken gedurende 2 à 3 min. Laat uitlekken en spoel de groenten met koud water. Laat opnieuw uitlekken en dep de groenten droog in een handdoek.
-
Snij het preiwit in fijne ringen en laat ze stoven in 2 eetl. boter en 2 eetl. water gedurende ± 8 min. Laat afkoelen.
-
Meng de afgekoelde prei onder de andere groenten.
-
Bereid de flansaus door alle ingrediënten te kloppen.
-
Bereiding:
-
Bekleed een cakevorm van ± 27 cm lang met een groot vel aluminiumfolie dat u instrijkt met boter. Giet wat flansaus op de bodem en bedek met de helft van de groentemengeling. Overgiet met flansaus. Verdeel er de andere helft van de groenten over en giet er de rest van de flansaus over. Schud de bakvorm voorzichtig op om de flansaus goed te verdelen.
-
Vouw de aluminiumfolie dicht en bak gedurende ± 1 u au bain-marie in een voorverwarmde oven op 180 °C. Controleer of de flan goed gaar is door er een mes in te steken. Het moet er droog uitkomen. Laat nog 10 à 15 min. verder bakken zonder de aluminiumfolie terug dicht te vouwen, zodat de terrine kan kleuren.
-
Haal de terrine uit de oven en laat ze afkoelen in de bakvorm. Haal ze uit de vorm door de aluminiumfolie op te lichten.
-
Afwerking:
-
Schik de terrine op een schotel en bestrooi eventueel met gehakt bieslook. Snij ze in dikke sneden en dien ze op bij vlees, vis of groenteburgers.