Zomerse pastasalade
Zomerse pastasalade

Zomerse pastasalade

Bijgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 314 kcal
Vet 10.2 g
Koolhydraat 41.3 g
Eiwit 13.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de komkommers en snij ze in de lengte in 2. Snij elke helft nog eens in de lengte in 2, en snij vervolgens in kleine blokjes.

  4. Snij de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en snij in fijne reepjes. Pel eventueel de tomaten op voorhand (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water).

  5. Snij de sla in reepjes.

  6. Dep de mozzarella droog en snij in blokjes.

  7. Snipper de platte peterselie fijn.

  8. Laat de maïs uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking) in kokend water met de blokjes groentebouillon. Giet af en voeg de olijfolie toe aan de pasta.

  11. Kook intussen de diepgevroren erwten ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  13. Meng de maïs, de erwten, de komkommerblokjes, de mozzarellablokjes en de sla- en tomatenreepjes onder de pasta. Bestrooi met de fijngesnipperde platte peterselie en geroosterde pijnboompitten.

Tip

Dit bijgerecht is heerlijk bij gegrild vlees, zoals de barbecueschotel (Colruyt-beenhouwerij) voor 12 personen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de komkommers en snij ze in de lengte in 2. Snij elke helft nog eens in de lengte in 2, en snij vervolgens in kleine blokjes.

  4. Snij de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en snij in fijne reepjes. Pel eventueel de tomaten op voorhand (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water).

  5. Snij de sla in reepjes.

  6. Dep de mozzarella droog en snij in blokjes.

  7. Snipper de platte peterselie fijn.

  8. Laat de maïs uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking) in kokend water met de blokjes groentebouillon. Giet af en voeg de olijfolie toe aan de pasta.

  11. Kook intussen de diepgevroren erwten ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  13. Meng de maïs, de erwten, de komkommerblokjes, de mozzarellablokjes en de sla- en tomatenreepjes onder de pasta. Bestrooi met de fijngesnipperde platte peterselie en geroosterde pijnboompitten.

Tip

Dit bijgerecht is heerlijk bij gegrild vlees, zoals de barbecueschotel (Colruyt-beenhouwerij) voor 12 personen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 314 kcal
Vet 10.2 g
Koolhydraat 41.3 g
Eiwit 13.7 g

Bekijk het recept digitaal