- Bewaar

- Bewaar
Zomerse pastasalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de komkommers en snij ze in de lengte in 2. Snij elke helft nog eens in de lengte in 2, en snij vervolgens in kleine blokjes.
-
Snij de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en snij in fijne reepjes. Pel eventueel de tomaten op voorhand (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water).
-
Snij de sla in reepjes.
-
Dep de mozzarella droog en snij in blokjes.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Laat de maïs uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking) in kokend water met de blokjes groentebouillon. Giet af en voeg de olijfolie toe aan de pasta.
-
Kook intussen de diepgevroren erwten ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Meng de maïs, de erwten, de komkommerblokjes, de mozzarellablokjes en de sla- en tomatenreepjes onder de pasta. Bestrooi met de fijngesnipperde platte peterselie en geroosterde pijnboompitten.
Dit bijgerecht is heerlijk bij gegrild vlees, zoals de barbecueschotel (Colruyt-beenhouwerij) voor 12 personen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de komkommers en snij ze in de lengte in 2. Snij elke helft nog eens in de lengte in 2, en snij vervolgens in kleine blokjes.
-
Snij de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en snij in fijne reepjes. Pel eventueel de tomaten op voorhand (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water).
-
Snij de sla in reepjes.
-
Dep de mozzarella droog en snij in blokjes.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Laat de maïs uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking) in kokend water met de blokjes groentebouillon. Giet af en voeg de olijfolie toe aan de pasta.
-
Kook intussen de diepgevroren erwten ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Meng de maïs, de erwten, de komkommerblokjes, de mozzarellablokjes en de sla- en tomatenreepjes onder de pasta. Bestrooi met de fijngesnipperde platte peterselie en geroosterde pijnboompitten.
Dit bijgerecht is heerlijk bij gegrild vlees, zoals de barbecueschotel (Colruyt-beenhouwerij) voor 12 personen.