- Bewaar

- Bewaar
Zomerzoete sushi
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Stap 1
-
KONNICHIWA! LET'S GO SUSHI!
-
Gewone sushi maak je met speciale sushirijst, maar omdat we een dessertje maken, gebruiken we dessertrijst. Die maken we klaar met room. Een ideaal taakje voor je hulpkok.
-
Doe de rijst, de kokosmelk, de kokosroom, 1 zakje vanillesuiker en 1 snuifje zout in een kookpot. Breng aan de kook en laat 40 à 50 min. pruttelen. Roer regelmatig zodat de rijst niet aanbrandt. Voeg een scheutje water toe indien nodig.
-
Is de rijst gaar? Verdeel hem dan over een bakplaat. Zo koelt hij sneller af.
-
Stap 2
-
WACHT, IS SUSHI NIET ZWART?
-
Normaal wel ja, maar wij gebruiken geen gedroogd zeewier voor ons dessert. Wij maken pannenkoeken!
-
Doe de speltbloem, de eieren, de rijstdrink, 1 zakje vanillesuiker en 1 snuifje zout in een grote mengkom. Mix tot een deeg met een staafmixer.
-
Je hulpkok mag de margarine smelten in een koekenpan en 4 pannenkoeken bakken.
-
Als je wil, mag je zelf de pannenkoeken omdraaien met een spatel. Ben je een durver? Draai ze dan om in de lucht, zoals een echt pro! Laat de pannenkoeken daarna afkoelen.
-
Stap 3
-
DE MEEST KLEURRIJKE SUSHI OOIT
-
We maken onze sushi met zomerzoet fruit. Keuze genoeg: aalbessen, kruisbessen, aardbeien, meloen, perzik … Alles mag!
-
Snij de kroontjes van de bessen en de aardbeien.
-
Schil de andere vruchten (meloen, perzik, kiwi …) en snij in fijne stukjes of schijfjes.
-
Stap 4
-
MAKI EN NIGIRI??
-
Dat zijn de twee soorten sushi die we maken. Het is echt niet zo ingewikkeld als het klinkt.
-
Voor de maki: schep een laagje rijst over de afgekoelde pannenkoeken. Lepel het fruit in het midden (maak er een streep mee). Rol de pannenkoeken op en laat ze 1 u. opstijven in de koelkast. Snij daarna in stukjes.
-
Voor de nigiri: boetseer de rest van de rijst met je handen eerst tot langwerpige rijstballetjes. Geef ze daarna de vorm van een ovaal (zoals een ei). Leg er naar keuze stukjes fruit op. Laat je helemaal gaan met de verschillende kleuren en vormen van het fruit.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Stap 1
-
KONNICHIWA! LET'S GO SUSHI!
-
Gewone sushi maak je met speciale sushirijst, maar omdat we een dessertje maken, gebruiken we dessertrijst. Die maken we klaar met room. Een ideaal taakje voor je hulpkok.
-
Doe de rijst, de kokosmelk, de kokosroom, 1 zakje vanillesuiker en 1 snuifje zout in een kookpot. Breng aan de kook en laat 40 à 50 min. pruttelen. Roer regelmatig zodat de rijst niet aanbrandt. Voeg een scheutje water toe indien nodig.
-
Is de rijst gaar? Verdeel hem dan over een bakplaat. Zo koelt hij sneller af.
-
Stap 2
-
WACHT, IS SUSHI NIET ZWART?
-
Normaal wel ja, maar wij gebruiken geen gedroogd zeewier voor ons dessert. Wij maken pannenkoeken!
-
Doe de speltbloem, de eieren, de rijstdrink, 1 zakje vanillesuiker en 1 snuifje zout in een grote mengkom. Mix tot een deeg met een staafmixer.
-
Je hulpkok mag de margarine smelten in een koekenpan en 4 pannenkoeken bakken.
-
Als je wil, mag je zelf de pannenkoeken omdraaien met een spatel. Ben je een durver? Draai ze dan om in de lucht, zoals een echt pro! Laat de pannenkoeken daarna afkoelen.
-
Stap 3
-
DE MEEST KLEURRIJKE SUSHI OOIT
-
We maken onze sushi met zomerzoet fruit. Keuze genoeg: aalbessen, kruisbessen, aardbeien, meloen, perzik … Alles mag!
-
Snij de kroontjes van de bessen en de aardbeien.
-
Schil de andere vruchten (meloen, perzik, kiwi …) en snij in fijne stukjes of schijfjes.
-
Stap 4
-
MAKI EN NIGIRI??
-
Dat zijn de twee soorten sushi die we maken. Het is echt niet zo ingewikkeld als het klinkt.
-
Voor de maki: schep een laagje rijst over de afgekoelde pannenkoeken. Lepel het fruit in het midden (maak er een streep mee). Rol de pannenkoeken op en laat ze 1 u. opstijven in de koelkast. Snij daarna in stukjes.
-
Voor de nigiri: boetseer de rest van de rijst met je handen eerst tot langwerpige rijstballetjes. Geef ze daarna de vorm van een ovaal (zoals een ei). Leg er naar keuze stukjes fruit op. Laat je helemaal gaan met de verschillende kleuren en vormen van het fruit.