- Bewaar

- Bewaar
Zonnige speculaastrifle
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij bovenaan een stukje van de schil van 2 sinaasappelen en pel ze. Trek de partjes uit elkaar. Snij de partjes daarna in kleine stukjes en haal er de pitjes uit. Trek ook zo veel mogelijk velletjes af.
-
Snij 2 sinaasappelen in 2 en pers het sap eruit.
-
Doe de speculaaskoekjes in het plastic zakje. Leg het zakje op je tafelblad en rol er met je deegrol over tot alle koekjes helemaal verkruimeld zijn. Er mag geen stukje meer te zien zijn.
-
Bereiding:
-
Doe het sinaasappelsap in een steelpannetje en roer er 2 eetlepels vloeibare honing onder.
-
Laat je hulpkok het sinaasappelsap al roerend op een matig vuur inkoken tot een stroperig sausje. Daarna mag het pannetje van het vuur, zodat het sinaasappelsausje kan afkoelen.
-
Jij kan intussen de crème maken: doe de mascarpone in een mengkom en roer goed los met een eetlepel. Meng met de Griekse yoghurt tot je een gladde crème hebt. Daarna roer je de bloemsuiker onder de crème om hem zoeter te maken.
-
Zo, het harde werk zit erop. Nu is het tijd voor het fijne werk. Neem 4 glaasjes en strooi de helft van de verkruimelde speculaaskoekjes op de bodem van elk glaasje.
-
Leg enkele partjes sinaasappel op de speculaaskoekjes. Lepel wat sinaasappelsaus over de stukjes fruit.
-
Schep de helft van de mascarponecrème op de saus. Je eerste laag is klaar. Nu mag je net hetzelfde doen voor de tweede laag.
-
Nog snel 1 eetlepel chocoladebolletjes over elk glaasje strooien en je bent klaar. Als je de trifle niet meteen opeet, dek het glaasje dan af met vershoudfolie en zet het in de koelkast tot je er wel zin in hebt.
Wil je zien hoe onze kinderkok dit recept klaarmaakt? Bekijk het op colruyt.be/kids.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij bovenaan een stukje van de schil van 2 sinaasappelen en pel ze. Trek de partjes uit elkaar. Snij de partjes daarna in kleine stukjes en haal er de pitjes uit. Trek ook zo veel mogelijk velletjes af.
-
Snij 2 sinaasappelen in 2 en pers het sap eruit.
-
Doe de speculaaskoekjes in het plastic zakje. Leg het zakje op je tafelblad en rol er met je deegrol over tot alle koekjes helemaal verkruimeld zijn. Er mag geen stukje meer te zien zijn.
-
Bereiding:
-
Doe het sinaasappelsap in een steelpannetje en roer er 2 eetlepels vloeibare honing onder.
-
Laat je hulpkok het sinaasappelsap al roerend op een matig vuur inkoken tot een stroperig sausje. Daarna mag het pannetje van het vuur, zodat het sinaasappelsausje kan afkoelen.
-
Jij kan intussen de crème maken: doe de mascarpone in een mengkom en roer goed los met een eetlepel. Meng met de Griekse yoghurt tot je een gladde crème hebt. Daarna roer je de bloemsuiker onder de crème om hem zoeter te maken.
-
Zo, het harde werk zit erop. Nu is het tijd voor het fijne werk. Neem 4 glaasjes en strooi de helft van de verkruimelde speculaaskoekjes op de bodem van elk glaasje.
-
Leg enkele partjes sinaasappel op de speculaaskoekjes. Lepel wat sinaasappelsaus over de stukjes fruit.
-
Schep de helft van de mascarponecrème op de saus. Je eerste laag is klaar. Nu mag je net hetzelfde doen voor de tweede laag.
-
Nog snel 1 eetlepel chocoladebolletjes over elk glaasje strooien en je bent klaar. Als je de trifle niet meteen opeet, dek het glaasje dan af met vershoudfolie en zet het in de koelkast tot je er wel zin in hebt.
Wil je zien hoe onze kinderkok dit recept klaarmaakt? Bekijk het op colruyt.be/kids.