Zwart-wit roomduo
Zwart-wit roomduo

Zwart-wit roomduo

1 u. 15 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 256 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 30.3 g
Eiwit 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Breek de chocolade in kleine stukjes of rasp grof.

  5. Bereiding:
  6. Breng de room en de suiker aan de kook.

  7. Neem van het vuur en voeg de gelatine toe. Laat al roerend smelten.

  8. Verdeel de bereiding in 2. Meng de chocolade met 1 deel en roer tot hij volledig gesmolten is.

  9. Verdeel het chocolademengsel over 4 glaasjes en zet 30 à 60 min. in de koelkast. Zet ook het andere deel van de room in de koelkast.

  10. Als het chocolademengsel genoeg is opgestijfd, lepel er dan voorzichtig het andere deel van de room over. Versier met enkele stukjes (diepgevroren) rood fruit. Zet in de koelkast tot gebruik.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de glaasjes met bloemsuiker en garneer met een blaadje munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Breek de chocolade in kleine stukjes of rasp grof.

  5. Bereiding:
  6. Breng de room en de suiker aan de kook.

  7. Neem van het vuur en voeg de gelatine toe. Laat al roerend smelten.

  8. Verdeel de bereiding in 2. Meng de chocolade met 1 deel en roer tot hij volledig gesmolten is.

  9. Verdeel het chocolademengsel over 4 glaasjes en zet 30 à 60 min. in de koelkast. Zet ook het andere deel van de room in de koelkast.

  10. Als het chocolademengsel genoeg is opgestijfd, lepel er dan voorzichtig het andere deel van de room over. Versier met enkele stukjes (diepgevroren) rood fruit. Zet in de koelkast tot gebruik.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de glaasjes met bloemsuiker en garneer met een blaadje munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 256 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 30.3 g
Eiwit 3.5 g

Bekijk het recept digitaal