Aardappelgnocchi met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Aardappelgnocchi met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Aardappelgnocchi met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 709 kcal
Vet 38.5 g
Koolhydraat 53.7 g
Eiwit 36.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water, giet af en pureer. Laat licht afkoelen.

  4. Pel ondertussen de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in stukken en ontpit.

  5. Hak de pancetta fijn.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Snipper de ui, de sjalot en het knoflook fijn.

  8. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  9. Scheur de blaadjes basilicum.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de tomaten, de blaadjes tijm en de oregano toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de saus mooi dik is.

  12. Meng ondertussen de bloem en de helft van de geraspte pecorino onder de puree tot een gladde massa. Kruid met zwarte peper en rol tot een worst met een doorsnede van max. 1 cm. Snij in stukjes van 2 cm breed. Druk met de bolle kant van een vork lichtjes op elk stukje. Zo vormt u de typische gnocchi.

  13. Meng het gehakt met de fijngesnipperde sjalot, de pancetta en de rest van de pecorino. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  14. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes mooi bruin en gaar op een matig vuur. Voeg ze op het einde van de bereidingstijd toe aan de tomatensaus.

  15. Kook de gnocchi gaar in lichtgezouten water (ze zijn klaar als ze komen bovendrijven). Schep ze uit het water met een schuimspaan.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de gnocchi over de borden en lepel er de balletjes met tomatensaus over. Werk af met het verse basilicum.

Tip

Echte gnocchi's zijn geen pasta maar aardappelballetjes. Vandaar ook hun volledige naam `gnocchi di patate'. Naast pasta zijn ze een typisch Italiaans bijgerecht.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water, giet af en pureer. Laat licht afkoelen.

  4. Pel ondertussen de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in stukken en ontpit.

  5. Hak de pancetta fijn.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Snipper de ui, de sjalot en het knoflook fijn.

  8. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  9. Scheur de blaadjes basilicum.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de tomaten, de blaadjes tijm en de oregano toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de saus mooi dik is.

  12. Meng ondertussen de bloem en de helft van de geraspte pecorino onder de puree tot een gladde massa. Kruid met zwarte peper en rol tot een worst met een doorsnede van max. 1 cm. Snij in stukjes van 2 cm breed. Druk met de bolle kant van een vork lichtjes op elk stukje. Zo vormt u de typische gnocchi.

  13. Meng het gehakt met de fijngesnipperde sjalot, de pancetta en de rest van de pecorino. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  14. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes mooi bruin en gaar op een matig vuur. Voeg ze op het einde van de bereidingstijd toe aan de tomatensaus.

  15. Kook de gnocchi gaar in lichtgezouten water (ze zijn klaar als ze komen bovendrijven). Schep ze uit het water met een schuimspaan.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de gnocchi over de borden en lepel er de balletjes met tomatensaus over. Werk af met het verse basilicum.

Tip

Echte gnocchi's zijn geen pasta maar aardappelballetjes. Vandaar ook hun volledige naam `gnocchi di patate'. Naast pasta zijn ze een typisch Italiaans bijgerecht.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 709 kcal
Vet 38.5 g
Koolhydraat 53.7 g
Eiwit 36.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Abruzzo

Bekijk het recept digitaal