Aardappelsalade met gorgonzola
Aardappelsalade met gorgonzola

Aardappelsalade met gorgonzola

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kcal
Vet 19.2 g
Koolhydraat 42.7 g
Eiwit 13.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prinsessenbonen in kleine stukjes en de aardappelen in kleine blokjes. Bereid de prinsessenbonen en de aardappelen gedurende 13 min. in kokend water waaraan u 2 blokjes groentebouillon, 1/2 koffiel. tijm, een mespunt cayennepeper, peper en zout hebt toegevoegd.

  3. Snij de radijzen in vieren en de selder in fijne reepjes. Hak de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de gorgonzola in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Meng de aardappelen en de afgekoelde prinsessenbonen met de selderreepjes, de gehakte lente-uitjes, de stukjes radijs en de gorgonzolablokjes.

  7. Meng voor de vinaigrette 3 eetl. notenolie en 2 eetl. rodewijnazijn. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Overgiet de salade met de vinaigrette en dien op bij koude schotels of barbecuegerechten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prinsessenbonen in kleine stukjes en de aardappelen in kleine blokjes. Bereid de prinsessenbonen en de aardappelen gedurende 13 min. in kokend water waaraan u 2 blokjes groentebouillon, 1/2 koffiel. tijm, een mespunt cayennepeper, peper en zout hebt toegevoegd.

  3. Snij de radijzen in vieren en de selder in fijne reepjes. Hak de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de gorgonzola in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Meng de aardappelen en de afgekoelde prinsessenbonen met de selderreepjes, de gehakte lente-uitjes, de stukjes radijs en de gorgonzolablokjes.

  7. Meng voor de vinaigrette 3 eetl. notenolie en 2 eetl. rodewijnazijn. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Overgiet de salade met de vinaigrette en dien op bij koude schotels of barbecuegerechten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kcal
Vet 19.2 g
Koolhydraat 42.7 g
Eiwit 13.8 g

Bekijk het recept digitaal