Aspergeflan
Aspergeflan

Aspergeflan

55 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van top naar voet en snij de harde uiteinden (± 2 cm) eraf. Snij in stukjes. Hou de topjes apart.

  3. Boter 4 flanvormpjes (met een doorsnede van ± 7 cm) in.

  4. Bereiding:
  5. Stoom of kook de asperges gaar in ± 15 min.

  6. Mix de stukken asperge fijn (behalve de topjes).

  7. Mix de eieren met de room tot een schuimige massa (met de staafmixer of kloppers). Meng het room-eiermengsel onder de aspergepuree en kruid met peper en zout.

  8. Verdeel het aspergemengsel over de flanvormpjes en plaats in een ovenschaal met water erin (au bain-marie). Zet 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Haal de aspergeflans uit de vormpjes. Door ze goed in te boteren, zullen de flans er makkelijk uitglijden wanneer u de vormpjes omdraait. Verdeel over elke flan wat lompviseitjes, aspergetopjes en een takje dille. Kruid bij met peper en zout. Serveer eventueel met een blaadje sla en een tomaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van top naar voet en snij de harde uiteinden (± 2 cm) eraf. Snij in stukjes. Hou de topjes apart.

  3. Boter 4 flanvormpjes (met een doorsnede van ± 7 cm) in.

  4. Bereiding:
  5. Stoom of kook de asperges gaar in ± 15 min.

  6. Mix de stukken asperge fijn (behalve de topjes).

  7. Mix de eieren met de room tot een schuimige massa (met de staafmixer of kloppers). Meng het room-eiermengsel onder de aspergepuree en kruid met peper en zout.

  8. Verdeel het aspergemengsel over de flanvormpjes en plaats in een ovenschaal met water erin (au bain-marie). Zet 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Haal de aspergeflans uit de vormpjes. Door ze goed in te boteren, zullen de flans er makkelijk uitglijden wanneer u de vormpjes omdraait. Verdeel over elke flan wat lompviseitjes, aspergetopjes en een takje dille. Kruid bij met peper en zout. Serveer eventueel met een blaadje sla en een tomaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 4.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Chenin Blanc - Chardonnay Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal