- Bewaar

- Bewaar
Aspergeflan met gamba's
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de diepgevroren gamba's ontdooien en dep ze goed droog.
-
Giet het citroensap in een kookpot met lichtgezouten water en breng aan de kook. Leg er de asperges in en laat ze 10 min. koken. Laat uitlekken.
-
Snij de asperges in stukjes en hou 12 mooie puntjes van ongeveer 3 cm apart voor de versiering.
-
Doe de stukjes asperge met 2 eieren, 1 dl lichte room, nootmuskaat, peper en zout in een hoge beker en mix fijn.
-
Smeer 4 kleine ovenschoteltjes (van ± 4 cm hoog en 8 cm breed) ruim in met boter en verdeel er het aspergemengsel over.
-
Zet de schoteltjes in een schaal water (au bain-marie) en schuif in een voorverwarmde oven op 150 °C gedurende ± 25 min. Steek een mes in de aspergeflan: komt het er droog uit, dan is de flan klaar.
-
Stort de flan op een schotel (maak, indien nodig, de randen voorzichtig los met een mes) en zet afgedekt weg op een koele plaats.
-
Klop voor de saus alle ingrediënten goed samen.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een aspergeflan. Versier met de overgehouden aspergepunten. Lepel wat 'vlekjes' saus naast de flan en leg er 3 gamba's bij. Geef de rest van de saus er apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de diepgevroren gamba's ontdooien en dep ze goed droog.
-
Giet het citroensap in een kookpot met lichtgezouten water en breng aan de kook. Leg er de asperges in en laat ze 10 min. koken. Laat uitlekken.
-
Snij de asperges in stukjes en hou 12 mooie puntjes van ongeveer 3 cm apart voor de versiering.
-
Doe de stukjes asperge met 2 eieren, 1 dl lichte room, nootmuskaat, peper en zout in een hoge beker en mix fijn.
-
Smeer 4 kleine ovenschoteltjes (van ± 4 cm hoog en 8 cm breed) ruim in met boter en verdeel er het aspergemengsel over.
-
Zet de schoteltjes in een schaal water (au bain-marie) en schuif in een voorverwarmde oven op 150 °C gedurende ± 25 min. Steek een mes in de aspergeflan: komt het er droog uit, dan is de flan klaar.
-
Stort de flan op een schotel (maak, indien nodig, de randen voorzichtig los met een mes) en zet afgedekt weg op een koele plaats.
-
Klop voor de saus alle ingrediënten goed samen.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een aspergeflan. Versier met de overgehouden aspergepunten. Lepel wat 'vlekjes' saus naast de flan en leg er 3 gamba's bij. Geef de rest van de saus er apart bij.