Aspergeflan met gamba's
Aspergeflan met gamba's

Aspergeflan met gamba's

55 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 317 kcal
Vet 28.5 g
Koolhydraat 3.9 g
Eiwit 11.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de diepgevroren gamba's ontdooien en dep ze goed droog.

  3. Giet het citroensap in een kookpot met lichtgezouten water en breng aan de kook. Leg er de asperges in en laat ze 10 min. koken. Laat uitlekken.

  4. Snij de asperges in stukjes en hou 12 mooie puntjes van ongeveer 3 cm apart voor de versiering.

  5. Doe de stukjes asperge met 2 eieren, 1 dl lichte room, nootmuskaat, peper en zout in een hoge beker en mix fijn.

  6. Smeer 4 kleine ovenschoteltjes (van ± 4 cm hoog en 8 cm breed) ruim in met boter en verdeel er het aspergemengsel over.

  7. Zet de schoteltjes in een schaal water (au bain-marie) en schuif in een voorverwarmde oven op 150 °C gedurende ± 25 min. Steek een mes in de aspergeflan: komt het er droog uit, dan is de flan klaar.

  8. Stort de flan op een schotel (maak, indien nodig, de randen voorzichtig los met een mes) en zet afgedekt weg op een koele plaats.

  9. Klop voor de saus alle ingrediënten goed samen.

  10. Afwerking:
  11. Schik op elk bord een aspergeflan. Versier met de overgehouden aspergepunten. Lepel wat 'vlekjes' saus naast de flan en leg er 3 gamba's bij. Geef de rest van de saus er apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de diepgevroren gamba's ontdooien en dep ze goed droog.

  3. Giet het citroensap in een kookpot met lichtgezouten water en breng aan de kook. Leg er de asperges in en laat ze 10 min. koken. Laat uitlekken.

  4. Snij de asperges in stukjes en hou 12 mooie puntjes van ongeveer 3 cm apart voor de versiering.

  5. Doe de stukjes asperge met 2 eieren, 1 dl lichte room, nootmuskaat, peper en zout in een hoge beker en mix fijn.

  6. Smeer 4 kleine ovenschoteltjes (van ± 4 cm hoog en 8 cm breed) ruim in met boter en verdeel er het aspergemengsel over.

  7. Zet de schoteltjes in een schaal water (au bain-marie) en schuif in een voorverwarmde oven op 150 °C gedurende ± 25 min. Steek een mes in de aspergeflan: komt het er droog uit, dan is de flan klaar.

  8. Stort de flan op een schotel (maak, indien nodig, de randen voorzichtig los met een mes) en zet afgedekt weg op een koele plaats.

  9. Klop voor de saus alle ingrediënten goed samen.

  10. Afwerking:
  11. Schik op elk bord een aspergeflan. Versier met de overgehouden aspergepunten. Lepel wat 'vlekjes' saus naast de flan en leg er 3 gamba's bij. Geef de rest van de saus er apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 317 kcal
Vet 28.5 g
Koolhydraat 3.9 g
Eiwit 11.3 g

Bekijk het recept digitaal