Bladerdeeghoekjes met tropische vruchten
Bladerdeeghoekjes met tropische vruchten

Bladerdeeghoekjes met tropische vruchten

25 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 62.9 g
Eiwit 7.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg 15 min. ontdooien op kamertemperatuur.

  3. Strijk de bakplaat in met wat boter en bestrooi met bloem. Strooi ook wat bloem op het werkvlak en rol daarop de plakjes uit tot ze ongeveer de helft groter zijn.

  4. Snij elke plak in twee zodat u 2 vierkanten bekomt en snij elk vierkant in 2 driehoeken.

  5. Leg ze op de bakplaat en bewaar ze op een koele plaats tot u ze gaat bereiden.

  6. Laat de frambozencoulis ontdooien in een kom.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de diepgevroren vruchtenmengeling met 2 eetl. kirsch of Grand Marnier op een zacht vuurtje. Roer intussen voorzichtig om.

  9. Klop het ei los met 1 eetl. vloeibare honing. Strijk er de driehoekjes van bladerdeeg mee in. Schuif ze in de voorverwarmde oven (190 °C) gedurende ± 5 min., tot ze goudbruin kleuren (hou dit goed in het oog, want door de honing zijn ze vlug te donker).

  10. Afwerking:
  11. Schik op elk bord (bij voorkeur grote borden) 1 warm driehoekje. Lepel er wat vruchtenmengeling op en leg het tweede driehoekje er dwars over. Lepel er wat frambozencoulis naast en werk af met een bolletje vanilleroomijs en enkele rode vruchten. Strooi wat poedersuiker over het hele bord.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg 15 min. ontdooien op kamertemperatuur.

  3. Strijk de bakplaat in met wat boter en bestrooi met bloem. Strooi ook wat bloem op het werkvlak en rol daarop de plakjes uit tot ze ongeveer de helft groter zijn.

  4. Snij elke plak in twee zodat u 2 vierkanten bekomt en snij elk vierkant in 2 driehoeken.

  5. Leg ze op de bakplaat en bewaar ze op een koele plaats tot u ze gaat bereiden.

  6. Laat de frambozencoulis ontdooien in een kom.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de diepgevroren vruchtenmengeling met 2 eetl. kirsch of Grand Marnier op een zacht vuurtje. Roer intussen voorzichtig om.

  9. Klop het ei los met 1 eetl. vloeibare honing. Strijk er de driehoekjes van bladerdeeg mee in. Schuif ze in de voorverwarmde oven (190 °C) gedurende ± 5 min., tot ze goudbruin kleuren (hou dit goed in het oog, want door de honing zijn ze vlug te donker).

  10. Afwerking:
  11. Schik op elk bord (bij voorkeur grote borden) 1 warm driehoekje. Lepel er wat vruchtenmengeling op en leg het tweede driehoekje er dwars over. Lepel er wat frambozencoulis naast en werk af met een bolletje vanilleroomijs en enkele rode vruchten. Strooi wat poedersuiker over het hele bord.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 62.9 g
Eiwit 7.2 g

Bekijk het recept digitaal