- Bewaar

- Bewaar
Bolletjestaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 160 °C (gebruik best boven- en onderwarmte).
-
Bereiding:
-
Klop 500 g boter (op kamertemperatuur) samen met de lichtbruine suiker tot een romige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer er het vanille-extract onder.
-
Zeef er de bloem over en het snuifje zout. Mix op een lage snelheid tot alles mooi gemengd is.
-
Vet 2 bakringen (Ø 20 cm) in en verdeel er het deeg over. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
-
Voor de botercrème:
-
Doe de melk in een steelpannetje en zeef er 40 g bloem over. Klop tot je geen klonters meer hebt. Breng rustig aan de kook, verlaag het vuur en laat het mengsel zachtjes dikken. Doe in een kom, dek af en laat afkoelen. Duw het mengsel door een zeef als er toch nog klonters zijn.
-
Klop 200 g boter met de bloemsuiker tot een luchtige massa.
-
Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer goed en neem van het vuur.
-
Roer het bloemmengsel onder de boter en klop goed tot een romige massa. Voeg beetje bij beetje de vloeibare chocolade toe. Laat goed opstijven in de koelkast voor gebruik.
-
Opbouw:
-
Verdeel 1/3 van de botercrème tussen de 2 verschillende cakes en bedek de bovenkant en de zijkant met de rest van de botercrème. Versier de zijkant met macarons en plaats de resterende macarons speels boven op de taart.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 160 °C (gebruik best boven- en onderwarmte).
-
Bereiding:
-
Klop 500 g boter (op kamertemperatuur) samen met de lichtbruine suiker tot een romige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer er het vanille-extract onder.
-
Zeef er de bloem over en het snuifje zout. Mix op een lage snelheid tot alles mooi gemengd is.
-
Vet 2 bakringen (Ø 20 cm) in en verdeel er het deeg over. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
-
Voor de botercrème:
-
Doe de melk in een steelpannetje en zeef er 40 g bloem over. Klop tot je geen klonters meer hebt. Breng rustig aan de kook, verlaag het vuur en laat het mengsel zachtjes dikken. Doe in een kom, dek af en laat afkoelen. Duw het mengsel door een zeef als er toch nog klonters zijn.
-
Klop 200 g boter met de bloemsuiker tot een luchtige massa.
-
Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer goed en neem van het vuur.
-
Roer het bloemmengsel onder de boter en klop goed tot een romige massa. Voeg beetje bij beetje de vloeibare chocolade toe. Laat goed opstijven in de koelkast voor gebruik.
-
Opbouw:
-
Verdeel 1/3 van de botercrème tussen de 2 verschillende cakes en bedek de bovenkant en de zijkant met de rest van de botercrème. Versier de zijkant met macarons en plaats de resterende macarons speels boven op de taart.