- Bewaar

- Bewaar
Bouillabaisse met kreeft
Onze drankensuggesties
Bier Palm Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Giunco Piccolo Mesa - Sardegna - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 1 u., kan enkele uren vooraf)
-
Laat de kreeft volledig ontdooien. Verwijder het pantser en haal het vlees uit het pantser en de scharen. Zet koel weg.
-
Breng de visfond aan de kook in een grote kookpot. Leg er de stukken diepgevroren vis in en laat afhankelijk van de dikte van de vis 5 à 7 min. pocheren (garen net onder het kookpunt). Haal de vis uit het kookvocht en snij eventueel in kleinere stukken. Dek af en zet koel weg. Bewaar het kookvocht.
-
Snij de selder, de wortelen en de ui in kleine stukjes.
-
Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de fijngesneden groenten en de ui even.
-
Voeg de tomatenpuree, het lege pantser, de scharen en de pootjes van de kreeft toe en roer om. Laat alles even sudderen.
-
Blus met de witte wijn en het kookvocht van de vis. Kruid met de laurier, de tijm en de saffraan. Dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Haal het pantser, de scharen en de pootjes van de kreeft, samen met het blaadje laurier en het takje tijm uit de kookpot. Mix de basissoep en zeef.
-
Bereiding:
-
Verwarm de basissoep op een zacht vuur.
-
Voeg de room en de cognac toe. Kruid eventueel met peper en zout.
-
Voeg de stukjes vis en het kreeftenvlees toe en laat even warm worden (laat niet meer koken).
-
Snipper intussen de peterselie fijn.
-
Afwerking:
-
Werk af met de grijze garnalen en de fijngesnipperde peterselie.
-
Lekker met geroosterde sneetjes stokbrood. Besmeer ze voor het roosteren met een teentje knoflook en daarna met wat rouille (een traditionele knoflooksaus).
Variëren naar smaak Met dit recept kan u naar hartenlust variëren. Witte en stevige vis zoals pladijs, schar en tong is ideaal. U kan ook kiezen voor kabeljauw, schelvis, koolvis en andere kabeljauwachtigen. Die vissoorten laat u dan het best niet te lang pocheren, anders vallen ze te veel uit elkaar. Ook lekker in deze bouillabaisse zijn mosselen en krabvlees.
Onze drankensuggesties
Bier Palm Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Giunco Piccolo Mesa - Sardegna - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 1 u., kan enkele uren vooraf)
-
Laat de kreeft volledig ontdooien. Verwijder het pantser en haal het vlees uit het pantser en de scharen. Zet koel weg.
-
Breng de visfond aan de kook in een grote kookpot. Leg er de stukken diepgevroren vis in en laat afhankelijk van de dikte van de vis 5 à 7 min. pocheren (garen net onder het kookpunt). Haal de vis uit het kookvocht en snij eventueel in kleinere stukken. Dek af en zet koel weg. Bewaar het kookvocht.
-
Snij de selder, de wortelen en de ui in kleine stukjes.
-
Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de fijngesneden groenten en de ui even.
-
Voeg de tomatenpuree, het lege pantser, de scharen en de pootjes van de kreeft toe en roer om. Laat alles even sudderen.
-
Blus met de witte wijn en het kookvocht van de vis. Kruid met de laurier, de tijm en de saffraan. Dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Haal het pantser, de scharen en de pootjes van de kreeft, samen met het blaadje laurier en het takje tijm uit de kookpot. Mix de basissoep en zeef.
-
Bereiding:
-
Verwarm de basissoep op een zacht vuur.
-
Voeg de room en de cognac toe. Kruid eventueel met peper en zout.
-
Voeg de stukjes vis en het kreeftenvlees toe en laat even warm worden (laat niet meer koken).
-
Snipper intussen de peterselie fijn.
-
Afwerking:
-
Werk af met de grijze garnalen en de fijngesnipperde peterselie.
-
Lekker met geroosterde sneetjes stokbrood. Besmeer ze voor het roosteren met een teentje knoflook en daarna met wat rouille (een traditionele knoflooksaus).
Variëren naar smaak Met dit recept kan u naar hartenlust variëren. Witte en stevige vis zoals pladijs, schar en tong is ideaal. U kan ook kiezen voor kabeljauw, schelvis, koolvis en andere kabeljauwachtigen. Die vissoorten laat u dan het best niet te lang pocheren, anders vallen ze te veel uit elkaar. Ook lekker in deze bouillabaisse zijn mosselen en krabvlees.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Palm Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Giunco Piccolo Mesa - Sardegna - Italië