Chocoladetaart met ganache
Chocoladetaart met ganache

Chocoladetaart met ganache

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 39.8 g
Verzadigd vet 24.2 g
Koolhydraat 34.4 g
Suiker 24.9 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 8.2 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eidooiers samen met de bloemsuiker op tot een bijna witte, schuimige massa.

  4. Breek 150 g chocolade in stukken en smelt au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleiner kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Voeg 150 g boter toe en meng pas wanneer de chocolade volledig gesmolten is.

  5. Meng de chocolade onder het eiermengsel. Spatel er 80 g bloem onder.

  6. Klop de eiwitten stijd. Spatel ze voorzichtig onder het chocolademengsel.

  7. Vet een springvorm in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm. Giet het chocolademengsel in de vorm en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Breek de chocolade voor de ganache in stukken en smelt au bain-marie. Voeg 1 eet. boter toe en meng pas wanneer de chocolade gesmolten is. Roer er de room onder.

  9. Haal de taart uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Haal uit de vorm. Overgiet met de chocoladeganache en laat een beetje opstijven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eidooiers samen met de bloemsuiker op tot een bijna witte, schuimige massa.

  4. Breek 150 g chocolade in stukken en smelt au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleiner kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Voeg 150 g boter toe en meng pas wanneer de chocolade volledig gesmolten is.

  5. Meng de chocolade onder het eiermengsel. Spatel er 80 g bloem onder.

  6. Klop de eiwitten stijd. Spatel ze voorzichtig onder het chocolademengsel.

  7. Vet een springvorm in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm. Giet het chocolademengsel in de vorm en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Breek de chocolade voor de ganache in stukken en smelt au bain-marie. Voeg 1 eet. boter toe en meng pas wanneer de chocolade gesmolten is. Roer er de room onder.

  9. Haal de taart uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Haal uit de vorm. Overgiet met de chocoladeganache en laat een beetje opstijven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 39.8 g
Verzadigd vet 24.2 g
Koolhydraat 34.4 g
Suiker 24.9 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 8.2 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier GULDEN DRAAK de keuze van aankoper Davy "Dit is hét dessertbier bij uistek: zoet en vol, met toetsen van chocolade en koffie. Wie houdt van chocolade, wordt hier dubbel verwend." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Kasteel Donker.

Bekijk het recept digitaal