- Bewaar

- Bewaar
Chocoladetaart met ganache
Onze drankensuggesties
Bier GULDEN DRAAK de keuze van aankoper Davy "Dit is hét dessertbier bij uistek: zoet en vol, met toetsen van chocolade en koffie. Wie houdt van chocolade, wordt hier dubbel verwend." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Kasteel Donker.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eidooiers samen met de bloemsuiker op tot een bijna witte, schuimige massa.
-
Breek 150 g chocolade in stukken en smelt au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleiner kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Voeg 150 g boter toe en meng pas wanneer de chocolade volledig gesmolten is.
-
Meng de chocolade onder het eiermengsel. Spatel er 80 g bloem onder.
-
Klop de eiwitten stijd. Spatel ze voorzichtig onder het chocolademengsel.
-
Vet een springvorm in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm. Giet het chocolademengsel in de vorm en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breek de chocolade voor de ganache in stukken en smelt au bain-marie. Voeg 1 eet. boter toe en meng pas wanneer de chocolade gesmolten is. Roer er de room onder.
-
Haal de taart uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Haal uit de vorm. Overgiet met de chocoladeganache en laat een beetje opstijven.
Onze drankensuggesties
Bier GULDEN DRAAK de keuze van aankoper Davy "Dit is hét dessertbier bij uistek: zoet en vol, met toetsen van chocolade en koffie. Wie houdt van chocolade, wordt hier dubbel verwend." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Kasteel Donker.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eidooiers samen met de bloemsuiker op tot een bijna witte, schuimige massa.
-
Breek 150 g chocolade in stukken en smelt au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleiner kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Voeg 150 g boter toe en meng pas wanneer de chocolade volledig gesmolten is.
-
Meng de chocolade onder het eiermengsel. Spatel er 80 g bloem onder.
-
Klop de eiwitten stijd. Spatel ze voorzichtig onder het chocolademengsel.
-
Vet een springvorm in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm. Giet het chocolademengsel in de vorm en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breek de chocolade voor de ganache in stukken en smelt au bain-marie. Voeg 1 eet. boter toe en meng pas wanneer de chocolade gesmolten is. Roer er de room onder.
-
Haal de taart uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Haal uit de vorm. Overgiet met de chocoladeganache en laat een beetje opstijven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier GULDEN DRAAK de keuze van aankoper Davy "Dit is hét dessertbier bij uistek: zoet en vol, met toetsen van chocolade en koffie. Wie houdt van chocolade, wordt hier dubbel verwend." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Kasteel Donker.