Exotische kalfsblanquette
Exotische kalfsblanquette

Exotische kalfsblanquette

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 17.6 g
Eiwit 54.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en de selder in stukjes van 1,5 cm.

  3. Snipper de korianderblaadjes tot u 2 eetl. hebt.

  4. Rasp de schil van de citroen tot u 1/2 koffiel. raspsel hebt en snij de citroen in 4.

  5. Schil het stukje gember, rasp fijn en pers er het sap uit.

  6. Meng de korianderblaadjes, het gembersap en het citroenraspsel met de olie en zet koel weg.

  7. Bereiding:
  8. De dag voordien (1 u. 30)
  9. Breng in een ruime kookpan 1,5 L water aan de kook met de witte wijn, tijm, laurier, peper, zout en 1/4 citroen.

  10. Doe de stukjes kalfsblanquette in de kookpan en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Voeg de stukken wortel en selder toe en laat nog 30 min. gaar worden. Zet koel weg.

  12. Op het moment zelf (20 min.)
  13. Schep het gestolde vet van de afgekoelde kalfsblanquette. Verwarm alles en schep het vlees en de groenten uit de kookpan met een schuimspaan. Zeef het kookvocht.

  14. Smelt de boter in een kookpan en roer er de bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met gezeefd kookvocht tot een dikke gladde saus.

  15. Giet er de kokosmelk bij, roer om en laat even indikken op het vuur. Voeg het vlees en de groenten toe en laat nog even doorwarmen.

  16. Voeg de olie met koriander en gember toe en schep goed om.

  17. Afwerking:
  18. Dien op met thairijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en de selder in stukjes van 1,5 cm.

  3. Snipper de korianderblaadjes tot u 2 eetl. hebt.

  4. Rasp de schil van de citroen tot u 1/2 koffiel. raspsel hebt en snij de citroen in 4.

  5. Schil het stukje gember, rasp fijn en pers er het sap uit.

  6. Meng de korianderblaadjes, het gembersap en het citroenraspsel met de olie en zet koel weg.

  7. Bereiding:
  8. De dag voordien (1 u. 30)
  9. Breng in een ruime kookpan 1,5 L water aan de kook met de witte wijn, tijm, laurier, peper, zout en 1/4 citroen.

  10. Doe de stukjes kalfsblanquette in de kookpan en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Voeg de stukken wortel en selder toe en laat nog 30 min. gaar worden. Zet koel weg.

  12. Op het moment zelf (20 min.)
  13. Schep het gestolde vet van de afgekoelde kalfsblanquette. Verwarm alles en schep het vlees en de groenten uit de kookpan met een schuimspaan. Zeef het kookvocht.

  14. Smelt de boter in een kookpan en roer er de bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met gezeefd kookvocht tot een dikke gladde saus.

  15. Giet er de kokosmelk bij, roer om en laat even indikken op het vuur. Voeg het vlees en de groenten toe en laat nog even doorwarmen.

  16. Voeg de olie met koriander en gember toe en schep goed om.

  17. Afwerking:
  18. Dien op met thairijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 17.6 g
Eiwit 54.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Shiraz-Cabernet Sauvignon Australië Wijn Michel Torino Tannat Cafayate - Argentinië

Bekijk het recept digitaal