- Bewaar

- Bewaar
Exotische kalfsblanquette
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Shiraz-Cabernet Sauvignon Australië Wijn Michel Torino Tannat Cafayate - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en de selder in stukjes van 1,5 cm.
-
Snipper de korianderblaadjes tot u 2 eetl. hebt.
-
Rasp de schil van de citroen tot u 1/2 koffiel. raspsel hebt en snij de citroen in 4.
-
Schil het stukje gember, rasp fijn en pers er het sap uit.
-
Meng de korianderblaadjes, het gembersap en het citroenraspsel met de olie en zet koel weg.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u. 30)
-
Breng in een ruime kookpan 1,5 L water aan de kook met de witte wijn, tijm, laurier, peper, zout en 1/4 citroen.
-
Doe de stukjes kalfsblanquette in de kookpan en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de stukken wortel en selder toe en laat nog 30 min. gaar worden. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Schep het gestolde vet van de afgekoelde kalfsblanquette. Verwarm alles en schep het vlees en de groenten uit de kookpan met een schuimspaan. Zeef het kookvocht.
-
Smelt de boter in een kookpan en roer er de bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met gezeefd kookvocht tot een dikke gladde saus.
-
Giet er de kokosmelk bij, roer om en laat even indikken op het vuur. Voeg het vlees en de groenten toe en laat nog even doorwarmen.
-
Voeg de olie met koriander en gember toe en schep goed om.
-
Afwerking:
-
Dien op met thairijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Shiraz-Cabernet Sauvignon Australië Wijn Michel Torino Tannat Cafayate - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en de selder in stukjes van 1,5 cm.
-
Snipper de korianderblaadjes tot u 2 eetl. hebt.
-
Rasp de schil van de citroen tot u 1/2 koffiel. raspsel hebt en snij de citroen in 4.
-
Schil het stukje gember, rasp fijn en pers er het sap uit.
-
Meng de korianderblaadjes, het gembersap en het citroenraspsel met de olie en zet koel weg.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u. 30)
-
Breng in een ruime kookpan 1,5 L water aan de kook met de witte wijn, tijm, laurier, peper, zout en 1/4 citroen.
-
Doe de stukjes kalfsblanquette in de kookpan en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de stukken wortel en selder toe en laat nog 30 min. gaar worden. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Schep het gestolde vet van de afgekoelde kalfsblanquette. Verwarm alles en schep het vlees en de groenten uit de kookpan met een schuimspaan. Zeef het kookvocht.
-
Smelt de boter in een kookpan en roer er de bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met gezeefd kookvocht tot een dikke gladde saus.
-
Giet er de kokosmelk bij, roer om en laat even indikken op het vuur. Voeg het vlees en de groenten toe en laat nog even doorwarmen.
-
Voeg de olie met koriander en gember toe en schep goed om.
-
Afwerking:
-
Dien op met thairijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Shiraz-Cabernet Sauvignon Australië Wijn Michel Torino Tannat Cafayate - Argentinië