- Bewaar

- Bewaar
Fijne zeewolfterrine met zalm
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Genereuze en fruitige witte wijn met weelderig boeket. Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Chili Wijn De wijn heeft een elegant boeket van citrusgeuren en tropisch fruit. De smaak is evenwichtig, vol en fris, en heeft een lange afdronk.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zeewolffilet bijna volledig ontdooien.
-
Snij de vis in kleine stukjes en dep droog met huishoudpapier.
-
Laat de zalmsteak half ontdooien en snij hem in de lengte door.
-
Bereiding:
-
Doe de stukken zeewolffilets in een hoge kom, met het verkruimelde brood, het ei en 2 dl room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer om en zet de schotel ± 45 min. in de diepvriezer (de schotel en het vismengsel moeten echt goed koud zijn om een fijne, gladde terrine te bekomen).
-
Verdeel alles in kleinere porties zodat u het mengsel snel fijn kunt mixen. De bereiding en de schotel moeten heel koud blijven, anders zal uw terrine korrelig worden i.p.v. mooi glad.
-
Zet de bereiding opnieuw 15 min. in de diepvriezer. Klop tussenin eens goed op, zodat de visbereiding een beetje gaat glanzen.
-
Bedek intussen een cakevorm van ± 20 cm lang met aluminiumfolie en smeer die in met boter.
-
Klop de fijngehakte peterselie onder de koude visbereiding. Doe de helft daarvan in de cakevorm. Druk goed aan. Dep de zalmsteak droog en leg die op het kabeljauwmengsel. Kruid met peper en zout. Bedek met de rest van het mengsel. Druk goed aan en vouw de aluminiumfolie gedeeltelijk over het mengsel, zodat de stoom nog kan ontsnappen.
-
Zet de cakevorm in een grotere vorm met water (bain-marie) en schuif in een voorverwarmde oven op 120 °C. Laat gedurende 65 min. gaar worden. Giet voorzichtig het overtollige vocht af en laat de terrine afkoelen tot de volgende dag. U kunt de terrine ook nog een dag langer laten rusten, zodat de smaak beter tot zijn recht komt.
-
Afwerking:
-
Serveer met fijne slareepjes of tuinkers, gegarneerd met stukjes tomaat of kerstomaatjes en cocktailsaus.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Genereuze en fruitige witte wijn met weelderig boeket. Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Chili Wijn De wijn heeft een elegant boeket van citrusgeuren en tropisch fruit. De smaak is evenwichtig, vol en fris, en heeft een lange afdronk.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zeewolffilet bijna volledig ontdooien.
-
Snij de vis in kleine stukjes en dep droog met huishoudpapier.
-
Laat de zalmsteak half ontdooien en snij hem in de lengte door.
-
Bereiding:
-
Doe de stukken zeewolffilets in een hoge kom, met het verkruimelde brood, het ei en 2 dl room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer om en zet de schotel ± 45 min. in de diepvriezer (de schotel en het vismengsel moeten echt goed koud zijn om een fijne, gladde terrine te bekomen).
-
Verdeel alles in kleinere porties zodat u het mengsel snel fijn kunt mixen. De bereiding en de schotel moeten heel koud blijven, anders zal uw terrine korrelig worden i.p.v. mooi glad.
-
Zet de bereiding opnieuw 15 min. in de diepvriezer. Klop tussenin eens goed op, zodat de visbereiding een beetje gaat glanzen.
-
Bedek intussen een cakevorm van ± 20 cm lang met aluminiumfolie en smeer die in met boter.
-
Klop de fijngehakte peterselie onder de koude visbereiding. Doe de helft daarvan in de cakevorm. Druk goed aan. Dep de zalmsteak droog en leg die op het kabeljauwmengsel. Kruid met peper en zout. Bedek met de rest van het mengsel. Druk goed aan en vouw de aluminiumfolie gedeeltelijk over het mengsel, zodat de stoom nog kan ontsnappen.
-
Zet de cakevorm in een grotere vorm met water (bain-marie) en schuif in een voorverwarmde oven op 120 °C. Laat gedurende 65 min. gaar worden. Giet voorzichtig het overtollige vocht af en laat de terrine afkoelen tot de volgende dag. U kunt de terrine ook nog een dag langer laten rusten, zodat de smaak beter tot zijn recht komt.
-
Afwerking:
-
Serveer met fijne slareepjes of tuinkers, gegarneerd met stukjes tomaat of kerstomaatjes en cocktailsaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Genereuze en fruitige witte wijn met weelderig boeket. Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Chili Wijn De wijn heeft een elegant boeket van citrusgeuren en tropisch fruit. De smaak is evenwichtig, vol en fris, en heeft een lange afdronk.