- Bewaar

- Bewaar
Gebakken kipfilet met wortelen
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Wijn Vacqueyras A.O.P. Cave des Vignerons de Caractère
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 10 min.
-
Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 4 gelijke stukken.
-
Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kipfilets aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de sjalot en het knoflook toe en laat 1 min. meebakken.
-
Roer er de wortelen en de paprika onder en voeg de kippenbouillon toe. Laat ± 20 min. verder garen. Kruid met het kerriepoeder en peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de kip en de groenten met de gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Wijn Vacqueyras A.O.P. Cave des Vignerons de Caractère
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 10 min.
-
Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 4 gelijke stukken.
-
Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kipfilets aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de sjalot en het knoflook toe en laat 1 min. meebakken.
-
Roer er de wortelen en de paprika onder en voeg de kippenbouillon toe. Laat ± 20 min. verder garen. Kruid met het kerriepoeder en peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de kip en de groenten met de gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Wijn Vacqueyras A.O.P. Cave des Vignerons de Caractère