Gebakken kipfilet met wortelen
Gebakken kipfilet met wortelen

Gebakken kipfilet met wortelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 7 g
Koolhydraat 44.6 g
Eiwit 27.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Ontdooitijd + 10 min.

  4. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 4 gelijke stukken.

  5. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.

  6. Verwijder de witte zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.

  7. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  8. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit ondertussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kipfilets aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de sjalot en het knoflook toe en laat 1 min. meebakken.

  13. Roer er de wortelen en de paprika onder en voeg de kippenbouillon toe. Laat ± 20 min. verder garen. Kruid met het kerriepoeder en peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de kip en de groenten met de gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Ontdooitijd + 10 min.

  4. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 4 gelijke stukken.

  5. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.

  6. Verwijder de witte zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.

  7. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  8. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit ondertussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kipfilets aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de sjalot en het knoflook toe en laat 1 min. meebakken.

  13. Roer er de wortelen en de paprika onder en voeg de kippenbouillon toe. Laat ± 20 min. verder garen. Kruid met het kerriepoeder en peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de kip en de groenten met de gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 7 g
Koolhydraat 44.6 g
Eiwit 27.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Wijn Vacqueyras A.O.P. Cave des Vignerons de Caractère

Bekijk het recept digitaal