- Bewaar

- Bewaar
Gegratineerd kreeftenpannetje (gluten- en lactosevrij)
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' - Cave de Buxy Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 1 u. 10 min., kan vooraf
-
Laat de kreeften ontdooien in de verpakking.
-
Breng ondertussen de visfond samen met 1,6 L water en de groentereepjes aan de kook. Kruid met peper en laat 5 min. koken.
-
Snipper de sjalotten, het bieslook en de peterselie fijn.
-
Snij de ontdooide kreeften doormidden. Haal het vlees uit het pantser en de scharen. Zet opzij. Doe de stukken pantser bij de bouillon en laat 1 u. sudderen.
-
Giet de bouillon door een zeef in een kom en zet opzij.
-
Bereiding:
-
Kan vooraf (15 min.)
-
Verhit de olijfolie in een brede kookpot en roerbak de fijngesnipperde sjalotten ± 10 min. glazig op een zacht vuur.
-
Voeg 2 dl gezeefde bouillon toe en laat tot 1/3 inkoken. Roer er het plantaardig alternatief voor lichte room en de cognac onder en laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Voeg het fijngesnipperde bieslook en de peterselie toe. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel het kreeftenvlees en de saus over 4 ovenschaaltjes. Bestrooi met de parmezaan. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (30 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Zet de kreeftenpannetjes 12 à 15 min. in de oven en laat ze daarna kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Serveer met stukjes glutenvrij stokbrood.
Stap voor stap: kreeft snijden 1 Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de gekookte kreeft. 2 Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. 3 Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de staart van de kreeft toeloopt. 4 Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker.
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' - Cave de Buxy Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 1 u. 10 min., kan vooraf
-
Laat de kreeften ontdooien in de verpakking.
-
Breng ondertussen de visfond samen met 1,6 L water en de groentereepjes aan de kook. Kruid met peper en laat 5 min. koken.
-
Snipper de sjalotten, het bieslook en de peterselie fijn.
-
Snij de ontdooide kreeften doormidden. Haal het vlees uit het pantser en de scharen. Zet opzij. Doe de stukken pantser bij de bouillon en laat 1 u. sudderen.
-
Giet de bouillon door een zeef in een kom en zet opzij.
-
Bereiding:
-
Kan vooraf (15 min.)
-
Verhit de olijfolie in een brede kookpot en roerbak de fijngesnipperde sjalotten ± 10 min. glazig op een zacht vuur.
-
Voeg 2 dl gezeefde bouillon toe en laat tot 1/3 inkoken. Roer er het plantaardig alternatief voor lichte room en de cognac onder en laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Voeg het fijngesnipperde bieslook en de peterselie toe. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel het kreeftenvlees en de saus over 4 ovenschaaltjes. Bestrooi met de parmezaan. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (30 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Zet de kreeftenpannetjes 12 à 15 min. in de oven en laat ze daarna kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Serveer met stukjes glutenvrij stokbrood.
Stap voor stap: kreeft snijden 1 Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de gekookte kreeft. 2 Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. 3 Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de staart van de kreeft toeloopt. 4 Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' - Cave de Buxy Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs