Gegratineerd kreeftenpannetje (gluten- en lactosevrij)
Gegratineerd kreeftenpannetje (gluten- en lactosevrij)

Gegratineerd kreeftenpannetje (gluten- en lactosevrij)

1 u. 50 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 11.4 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 20 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooitijd + 1 u. 10 min., kan vooraf

  3. Laat de kreeften ontdooien in de verpakking.

  4. Breng ondertussen de visfond samen met 1,6 L water en de groentereepjes aan de kook. Kruid met peper en laat 5 min. koken.

  5. Snipper de sjalotten, het bieslook en de peterselie fijn.

  6. Snij de ontdooide kreeften doormidden. Haal het vlees uit het pantser en de scharen. Zet opzij. Doe de stukken pantser bij de bouillon en laat 1 u. sudderen.

  7. Giet de bouillon door een zeef in een kom en zet opzij.

  8. Bereiding:
  9. Kan vooraf (15 min.)
  10. Verhit de olijfolie in een brede kookpot en roerbak de fijngesnipperde sjalotten ± 10 min. glazig op een zacht vuur.

  11. Voeg 2 dl gezeefde bouillon toe en laat tot 1/3 inkoken. Roer er het plantaardig alternatief voor lichte room en de cognac onder en laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Voeg het fijngesnipperde bieslook en de peterselie toe. Kruid met peper en zout.

  12. Verdeel het kreeftenvlees en de saus over 4 ovenschaaltjes. Bestrooi met de parmezaan. Zet koel weg.

  13. Op het moment zelf (30 min.)
  14. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  15. Zet de kreeftenpannetjes 12 à 15 min. in de oven en laat ze daarna kleuren onder de grill.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met stukjes glutenvrij stokbrood.

Tip

Stap voor stap: kreeft snijden 1 Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de gekookte kreeft. 2 Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. 3 Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de staart van de kreeft toeloopt. 4 Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooitijd + 1 u. 10 min., kan vooraf

  3. Laat de kreeften ontdooien in de verpakking.

  4. Breng ondertussen de visfond samen met 1,6 L water en de groentereepjes aan de kook. Kruid met peper en laat 5 min. koken.

  5. Snipper de sjalotten, het bieslook en de peterselie fijn.

  6. Snij de ontdooide kreeften doormidden. Haal het vlees uit het pantser en de scharen. Zet opzij. Doe de stukken pantser bij de bouillon en laat 1 u. sudderen.

  7. Giet de bouillon door een zeef in een kom en zet opzij.

  8. Bereiding:
  9. Kan vooraf (15 min.)
  10. Verhit de olijfolie in een brede kookpot en roerbak de fijngesnipperde sjalotten ± 10 min. glazig op een zacht vuur.

  11. Voeg 2 dl gezeefde bouillon toe en laat tot 1/3 inkoken. Roer er het plantaardig alternatief voor lichte room en de cognac onder en laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Voeg het fijngesnipperde bieslook en de peterselie toe. Kruid met peper en zout.

  12. Verdeel het kreeftenvlees en de saus over 4 ovenschaaltjes. Bestrooi met de parmezaan. Zet koel weg.

  13. Op het moment zelf (30 min.)
  14. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  15. Zet de kreeftenpannetjes 12 à 15 min. in de oven en laat ze daarna kleuren onder de grill.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met stukjes glutenvrij stokbrood.

Tip

Stap voor stap: kreeft snijden 1 Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de gekookte kreeft. 2 Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. 3 Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de staart van de kreeft toeloopt. 4 Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 11.4 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 20 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' - Cave de Buxy Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs

Bekijk het recept digitaal