Gepaneerd gevogelte op een bedje van broccoli met Griekse pasta
Gepaneerd gevogelte op een bedje van broccoli met Griekse pasta

Gepaneerd gevogelte op een bedje van broccoli met Griekse pasta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 816 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 93.6 g
Eiwit 39.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de broccoli's in kleine roosjes.

  4. Snipper de sjalot en de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de broccoliroosjes en de fijngesnipperde sjalot 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een vork (of mix grof). Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, nootmuskaat, peper en zout.

  7. Kook ondertussen de Griekse pasta samen met de fijngesnipperde ui in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de tomatenstukjes onder. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat nog even opwarmen.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken gepaneerd gevogelte 3 min. aan elke kant op een matig vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de broccoli over de borden en leg er telkens 1 stuk gepaneerd gevogelte naast. Serveer met de Griekse pasta.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 100 g broccoli in roosjes en kook samen met 50 g risone 15 min. gaar in een bodempje water. 2 Plet met een vork tot een puree en meng met 1 koffiel. plantaardige olie en 1 snuifje Italiaanse kruidenmix (molen).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de broccoli's in kleine roosjes.

  4. Snipper de sjalot en de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de broccoliroosjes en de fijngesnipperde sjalot 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een vork (of mix grof). Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, nootmuskaat, peper en zout.

  7. Kook ondertussen de Griekse pasta samen met de fijngesnipperde ui in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de tomatenstukjes onder. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat nog even opwarmen.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken gepaneerd gevogelte 3 min. aan elke kant op een matig vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de broccoli over de borden en leg er telkens 1 stuk gepaneerd gevogelte naast. Serveer met de Griekse pasta.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 100 g broccoli in roosjes en kook samen met 50 g risone 15 min. gaar in een bodempje water. 2 Plet met een vork tot een puree en meng met 1 koffiel. plantaardige olie en 1 snuifje Italiaanse kruidenmix (molen).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 816 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 93.6 g
Eiwit 39.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal