- Bewaar

- Bewaar
Gevogeltepita met koolslaatje en tzatziki
Onze drankensuggesties
Bier Cristal Xtra Pils Wijn Salice Salentino D.O.C. 'Caramia' Cantele Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
Verwarm de oven voor op 250 °C.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Rasp het vruchtvlees van de helft van de komkommer. Leg in een propere keukenhanddoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Snij de rest in kleine blokjes.
-
Snij de Chinese kool en de lente-uitjes in kleine stukjes. Meng onder de komkommerblokjes en breng op smaak met de uitgelekte kappertjes, peper en zout.
-
Pers voor de tzatziki het knoflook bij de geraspte komkommer en voeg de yoghurt, 1/3 van de olijfolie, peper en zout toe.
-
Snij met een dunschiller fijne linten van de wortel.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en bak de gevogeltepita 3 à 4 min. Kruid met peper en zout.
-
Bevochtig intussen de pitabroodjes met wat water en warm 3 à 5 min. op in de voorverwarmde oven.
-
Snij de broodjes aan 1 kant open en vul met de gevogeltepita, het koolslaatje en de wortellinten. Werk af met wat tzatziki.
Nog Chinese kool over? - Gebruik de grote bladeren van de Chinese kool als wraps of om gevulde koolpakketjes te maken. - Chinese kool is makkelijk te combineren met andere groenten, dus ideaal voor een lekkere groentewok. - Je kan de Chinese kool ook stoven en dan mengen door een puree samen met wat gebakken ui en eventueel spekreepjes. - Ook in soep doet Chinese kool het goed, bijvoorbeeld met ui en prei.
Onze drankensuggesties
Bier Cristal Xtra Pils Wijn Salice Salentino D.O.C. 'Caramia' Cantele Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
Verwarm de oven voor op 250 °C.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Rasp het vruchtvlees van de helft van de komkommer. Leg in een propere keukenhanddoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Snij de rest in kleine blokjes.
-
Snij de Chinese kool en de lente-uitjes in kleine stukjes. Meng onder de komkommerblokjes en breng op smaak met de uitgelekte kappertjes, peper en zout.
-
Pers voor de tzatziki het knoflook bij de geraspte komkommer en voeg de yoghurt, 1/3 van de olijfolie, peper en zout toe.
-
Snij met een dunschiller fijne linten van de wortel.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en bak de gevogeltepita 3 à 4 min. Kruid met peper en zout.
-
Bevochtig intussen de pitabroodjes met wat water en warm 3 à 5 min. op in de voorverwarmde oven.
-
Snij de broodjes aan 1 kant open en vul met de gevogeltepita, het koolslaatje en de wortellinten. Werk af met wat tzatziki.
Nog Chinese kool over? - Gebruik de grote bladeren van de Chinese kool als wraps of om gevulde koolpakketjes te maken. - Chinese kool is makkelijk te combineren met andere groenten, dus ideaal voor een lekkere groentewok. - Je kan de Chinese kool ook stoven en dan mengen door een puree samen met wat gebakken ui en eventueel spekreepjes. - Ook in soep doet Chinese kool het goed, bijvoorbeeld met ui en prei.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Cristal Xtra Pils Wijn Salice Salentino D.O.C. 'Caramia' Cantele Puglia - Italië