- Bewaar

- Bewaar
Groentefrietjes in een krokant jasje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de zoete aardappel, de wortel, de pastinaak en de knolselder.
-
Snij alle geschilde groenten in de vorm van gelijke frieten. Let op, het zijn harde groenten, dus als je er niet meteen door kan snijden, roep er dan de hulpkok bij.
-
Klop de eieren los met een vork of een klopper in een diep bord.
-
Doe het paneermeel in een tweede diep bord. Meng het paneermeel met de gedroogde marjolein, zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Dit is voor je hulpkok: kook de groentefrietjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af in een vergiet en droog ze goed af met een propere keukenhanddoek. Je hulpkok mag ook al de oven voorverwarmen op 200 °C.
-
Als de groentefrietjes goed droog zijn, mag je ze in een nieuw jasje steken. Dompel de frietjes één voor één in de losgeklopte eieren en rol ze daarna door het gekruide paneermeel tot ze helemaal bedekt zijn. Als ze een jasje hebben, leg je ze op een bakplaat met bakpapier.
-
Laat je hulpkok de bakplaat met de groentefrietjes in de voorverwarmde oven zetten voor 20 à 25 min. Na 15 min. mag hij of zij de frietjes eens omdraaien. Na de baktijd mogen ze uit de oven.
-
Intussen maak jij een supersnel tomatensausje: doe de passata in een kommetje. Voeg de ahornsiroop, de gedroogde tijm en de gedroogde oregano toe. Kruid ook met zwarte peper en zout. Meng alles goed onder elkaar.
-
Afwerking:
-
Ziezo, je bent al klaar. Zet de groentefrietjes en de tomatensaus apart op tafel. Zo kunnen je gasten zelf dippen.
Een krokant jasje van …. brood! De groentefrietjes worden lekker crispy omdat je ze in paneermeel gaat rollen. Heb je geen paneermeel in huis? Dan maak je het gewoon zelf! Kijk eens in de broodtrommel of je minder verse, droge sneetjes brood vindt. Die kan je roosteren in de broodrooster en verkruimelen tot heel fijne kruimels, bijvoorbeeld door er met een deegrol over te rollen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de zoete aardappel, de wortel, de pastinaak en de knolselder.
-
Snij alle geschilde groenten in de vorm van gelijke frieten. Let op, het zijn harde groenten, dus als je er niet meteen door kan snijden, roep er dan de hulpkok bij.
-
Klop de eieren los met een vork of een klopper in een diep bord.
-
Doe het paneermeel in een tweede diep bord. Meng het paneermeel met de gedroogde marjolein, zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Dit is voor je hulpkok: kook de groentefrietjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af in een vergiet en droog ze goed af met een propere keukenhanddoek. Je hulpkok mag ook al de oven voorverwarmen op 200 °C.
-
Als de groentefrietjes goed droog zijn, mag je ze in een nieuw jasje steken. Dompel de frietjes één voor één in de losgeklopte eieren en rol ze daarna door het gekruide paneermeel tot ze helemaal bedekt zijn. Als ze een jasje hebben, leg je ze op een bakplaat met bakpapier.
-
Laat je hulpkok de bakplaat met de groentefrietjes in de voorverwarmde oven zetten voor 20 à 25 min. Na 15 min. mag hij of zij de frietjes eens omdraaien. Na de baktijd mogen ze uit de oven.
-
Intussen maak jij een supersnel tomatensausje: doe de passata in een kommetje. Voeg de ahornsiroop, de gedroogde tijm en de gedroogde oregano toe. Kruid ook met zwarte peper en zout. Meng alles goed onder elkaar.
-
Afwerking:
-
Ziezo, je bent al klaar. Zet de groentefrietjes en de tomatensaus apart op tafel. Zo kunnen je gasten zelf dippen.
Een krokant jasje van …. brood! De groentefrietjes worden lekker crispy omdat je ze in paneermeel gaat rollen. Heb je geen paneermeel in huis? Dan maak je het gewoon zelf! Kijk eens in de broodtrommel of je minder verse, droge sneetjes brood vindt. Die kan je roosteren in de broodrooster en verkruimelen tot heel fijne kruimels, bijvoorbeeld door er met een deegrol over te rollen.