- Bewaar

- Bewaar
Hutsepot
Onze drankensuggesties
Bier Leffe blond De norbertijnerabdij van Leffe is gesticht in 1152. In die tijd werd zowel bier gebrouwen als wijn gemaakt. Tegenwoordig wordt de blonde Leffe gekenmerkt door een mooie goudgele kleur, een moutig aroma en een lichtbittere afdronk. Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Cantina Santadi - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de groenten en de aardappelen in stukken.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (20 min. + 2 u. 10 min. kooktijd)
-
Breng in een ruime pan 1,5 L water aan de kook en leg er het hammetje in, samen met de 2 bouillonblokjes. Dek af en laat gedurende 1 u. koken.
-
Laat wat afkoelen en haal het hammetje uit de pan. Hou zo'n 3 dl kookvocht apart.
-
Haal het vlees van het been en snij het in blokjes.
-
Verhit 2 eetl. boter in een kookpot en bak er de blokjes vlees even in aan. Doe er de stukken wortel, selder, prei en raap bij. Kruid met het blaadje laurier, het takje tijm, nootmuskaat, peper en zout. Leg het been er bovenop; dat geeft een goede smaak aan uw hutsepot.
-
Giet er ook wat kookvocht van het hammetje over en laat dan afgedekt op een zacht vuur gedurende 45 min. sudderen. Let wel dat er altijd een bodempje vocht in de pot blijft staan (voeg, indien nodig, tussenin wat kookvocht toe).
-
Doe er dan de diepgevroren spruitjes bij en de stukken aardappel. Laat afgedekt nog ± 20 à 25 min. garen. Zet koel weg.
-
De dag zelf
-
Verwijder het been en verwarm de hutsepot op een zacht vuurtje. Indien nodig giet u er nog wat kookvocht bij om aanbranden te voorkomen. Breng tot slot op smaak met peper en zout.
- U kan de spruitjes altijd vervangen door 3 groenekoolbladeren (in snippers gesneden). - Indien u niet houdt van te bloemige aardappelen, kies dan een vastkokende soort zoals Nicola of Charlotte.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe blond De norbertijnerabdij van Leffe is gesticht in 1152. In die tijd werd zowel bier gebrouwen als wijn gemaakt. Tegenwoordig wordt de blonde Leffe gekenmerkt door een mooie goudgele kleur, een moutig aroma en een lichtbittere afdronk. Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Cantina Santadi - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de groenten en de aardappelen in stukken.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (20 min. + 2 u. 10 min. kooktijd)
-
Breng in een ruime pan 1,5 L water aan de kook en leg er het hammetje in, samen met de 2 bouillonblokjes. Dek af en laat gedurende 1 u. koken.
-
Laat wat afkoelen en haal het hammetje uit de pan. Hou zo'n 3 dl kookvocht apart.
-
Haal het vlees van het been en snij het in blokjes.
-
Verhit 2 eetl. boter in een kookpot en bak er de blokjes vlees even in aan. Doe er de stukken wortel, selder, prei en raap bij. Kruid met het blaadje laurier, het takje tijm, nootmuskaat, peper en zout. Leg het been er bovenop; dat geeft een goede smaak aan uw hutsepot.
-
Giet er ook wat kookvocht van het hammetje over en laat dan afgedekt op een zacht vuur gedurende 45 min. sudderen. Let wel dat er altijd een bodempje vocht in de pot blijft staan (voeg, indien nodig, tussenin wat kookvocht toe).
-
Doe er dan de diepgevroren spruitjes bij en de stukken aardappel. Laat afgedekt nog ± 20 à 25 min. garen. Zet koel weg.
-
De dag zelf
-
Verwijder het been en verwarm de hutsepot op een zacht vuurtje. Indien nodig giet u er nog wat kookvocht bij om aanbranden te voorkomen. Breng tot slot op smaak met peper en zout.
- U kan de spruitjes altijd vervangen door 3 groenekoolbladeren (in snippers gesneden). - Indien u niet houdt van te bloemige aardappelen, kies dan een vastkokende soort zoals Nicola of Charlotte.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe blond De norbertijnerabdij van Leffe is gesticht in 1152. In die tijd werd zowel bier gebrouwen als wijn gemaakt. Tegenwoordig wordt de blonde Leffe gekenmerkt door een mooie goudgele kleur, een moutig aroma en een lichtbittere afdronk. Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Cantina Santadi - Italië