Krabsalade met pompelmoes
Krabsalade met pompelmoes

Krabsalade met pompelmoes

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 217 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 8.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het krabvlees uitlekken.

  3. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  4. Snij de korianderblaadjes fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  6. Snij de krulsla in repen.

  7. Bereiding:
  8. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schil de twee helften en snij het vruchtvlees in blokjes van een halve centimeter. Besprenkel met het citroensap.

  9. Meng de krab met de avocado, de sjalotjes en het knoflookteentje. Voeg de fijngesneden koriander en tomaten toe. Kruid met tabasco, peper en zout.

  10. Schil de pompelmoes dik tot op het vruchtvlees. Vang het vrijgekomen sap op (nodig voor de saus). Snij de pompelmoes tussen de vliezen in zodat u partjes krijgt.

  11. Voor de saus klopt u de eidooier los met 1 eetl. pompelmoessap, een mespunt mosterd, peper en zout. Voeg geleidelijk en al kloppend de olijfolie toe tot u een lichtgebonden sausje krijgt.

  12. Voeg dan de rest van het pompelmoessap toe. Wilt u de saus iets pittiger, voeg dan nog 0,5 eetl. wittewijnazijn toe.

  13. Afwerking:
  14. Maak een slabedje in het midden van de borden (bij gebruik als voorgerecht) en leg er de krabsalade op.

  15. Versier met partjes pompelmoes en druppel er wat saus over.

  16. Geef er de rest van de saus apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het krabvlees uitlekken.

  3. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  4. Snij de korianderblaadjes fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  6. Snij de krulsla in repen.

  7. Bereiding:
  8. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schil de twee helften en snij het vruchtvlees in blokjes van een halve centimeter. Besprenkel met het citroensap.

  9. Meng de krab met de avocado, de sjalotjes en het knoflookteentje. Voeg de fijngesneden koriander en tomaten toe. Kruid met tabasco, peper en zout.

  10. Schil de pompelmoes dik tot op het vruchtvlees. Vang het vrijgekomen sap op (nodig voor de saus). Snij de pompelmoes tussen de vliezen in zodat u partjes krijgt.

  11. Voor de saus klopt u de eidooier los met 1 eetl. pompelmoessap, een mespunt mosterd, peper en zout. Voeg geleidelijk en al kloppend de olijfolie toe tot u een lichtgebonden sausje krijgt.

  12. Voeg dan de rest van het pompelmoessap toe. Wilt u de saus iets pittiger, voeg dan nog 0,5 eetl. wittewijnazijn toe.

  13. Afwerking:
  14. Maak een slabedje in het midden van de borden (bij gebruik als voorgerecht) en leg er de krabsalade op.

  15. Versier met partjes pompelmoes en druppel er wat saus over.

  16. Geef er de rest van de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 217 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 8.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Blygedacht Sauvignon Zuid-Afrika Wijn Droge witte wijn van de sauvignondruif die in februari geoogst wordt. Aromatische en fruitige primeurwijn. Jong en koel drinken.

Bekijk het recept digitaal