- Bewaar

- Bewaar
Krabsalade met pompelmoes
Onze drankensuggesties
Wijn Blygedacht Sauvignon Zuid-Afrika Wijn Droge witte wijn van de sauvignondruif die in februari geoogst wordt. Aromatische en fruitige primeurwijn. Jong en koel drinken.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het krabvlees uitlekken.
-
Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.
-
Snij de korianderblaadjes fijn.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.
-
Snij de krulsla in repen.
-
Bereiding:
-
Halveer de avocado en verwijder de pit. Schil de twee helften en snij het vruchtvlees in blokjes van een halve centimeter. Besprenkel met het citroensap.
-
Meng de krab met de avocado, de sjalotjes en het knoflookteentje. Voeg de fijngesneden koriander en tomaten toe. Kruid met tabasco, peper en zout.
-
Schil de pompelmoes dik tot op het vruchtvlees. Vang het vrijgekomen sap op (nodig voor de saus). Snij de pompelmoes tussen de vliezen in zodat u partjes krijgt.
-
Voor de saus klopt u de eidooier los met 1 eetl. pompelmoessap, een mespunt mosterd, peper en zout. Voeg geleidelijk en al kloppend de olijfolie toe tot u een lichtgebonden sausje krijgt.
-
Voeg dan de rest van het pompelmoessap toe. Wilt u de saus iets pittiger, voeg dan nog 0,5 eetl. wittewijnazijn toe.
-
Afwerking:
-
Maak een slabedje in het midden van de borden (bij gebruik als voorgerecht) en leg er de krabsalade op.
-
Versier met partjes pompelmoes en druppel er wat saus over.
-
Geef er de rest van de saus apart bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Blygedacht Sauvignon Zuid-Afrika Wijn Droge witte wijn van de sauvignondruif die in februari geoogst wordt. Aromatische en fruitige primeurwijn. Jong en koel drinken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het krabvlees uitlekken.
-
Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.
-
Snij de korianderblaadjes fijn.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.
-
Snij de krulsla in repen.
-
Bereiding:
-
Halveer de avocado en verwijder de pit. Schil de twee helften en snij het vruchtvlees in blokjes van een halve centimeter. Besprenkel met het citroensap.
-
Meng de krab met de avocado, de sjalotjes en het knoflookteentje. Voeg de fijngesneden koriander en tomaten toe. Kruid met tabasco, peper en zout.
-
Schil de pompelmoes dik tot op het vruchtvlees. Vang het vrijgekomen sap op (nodig voor de saus). Snij de pompelmoes tussen de vliezen in zodat u partjes krijgt.
-
Voor de saus klopt u de eidooier los met 1 eetl. pompelmoessap, een mespunt mosterd, peper en zout. Voeg geleidelijk en al kloppend de olijfolie toe tot u een lichtgebonden sausje krijgt.
-
Voeg dan de rest van het pompelmoessap toe. Wilt u de saus iets pittiger, voeg dan nog 0,5 eetl. wittewijnazijn toe.
-
Afwerking:
-
Maak een slabedje in het midden van de borden (bij gebruik als voorgerecht) en leg er de krabsalade op.
-
Versier met partjes pompelmoes en druppel er wat saus over.
-
Geef er de rest van de saus apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Blygedacht Sauvignon Zuid-Afrika Wijn Droge witte wijn van de sauvignondruif die in februari geoogst wordt. Aromatische en fruitige primeurwijn. Jong en koel drinken.