- Bewaar

- Bewaar
Linguine met gegrilde knolselder, notenpesto en pancetta
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Anjou A.O.P. `Anjou Signature du Cléray' Chenin Blanc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de knolselder en snij in schijfjes van ± 1 cm dik, en daarna in blokjes van 1 cm.
-
Pluk de blaadjes basilicum.
-
Rasp de parmezaan.
-
Pers de halve citroen (je hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Snij de pancetta in reepjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de knolselder op een bakplaat met bakpapier en meng er 2 eetl. olijfolie en de helft van het knoflook onder. Kruid met peper en zout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de pancetta toe voor de laatste 10 min.
-
Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Mix 25 g rucola met de blaadjes basilicum, de rest van het knoflook, de pijnboompitten, de walnootpitten, de helft van de parmezaan en 4 eetl. olijfolie in een hoge beker tot een gladde pesto. Voeg het citroensap, zwarte peper en zout toe.
-
Meng de pesto met de pasta, de knolselder, de pancetta en de rest van de rucola.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van de parmezaan.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Anjou A.O.P. `Anjou Signature du Cléray' Chenin Blanc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de knolselder en snij in schijfjes van ± 1 cm dik, en daarna in blokjes van 1 cm.
-
Pluk de blaadjes basilicum.
-
Rasp de parmezaan.
-
Pers de halve citroen (je hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Snij de pancetta in reepjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de knolselder op een bakplaat met bakpapier en meng er 2 eetl. olijfolie en de helft van het knoflook onder. Kruid met peper en zout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de pancetta toe voor de laatste 10 min.
-
Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Mix 25 g rucola met de blaadjes basilicum, de rest van het knoflook, de pijnboompitten, de walnootpitten, de helft van de parmezaan en 4 eetl. olijfolie in een hoge beker tot een gladde pesto. Voeg het citroensap, zwarte peper en zout toe.
-
Meng de pesto met de pasta, de knolselder, de pancetta en de rest van de rucola.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van de parmezaan.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Anjou A.O.P. `Anjou Signature du Cléray' Chenin Blanc