- Bewaar

- Bewaar
Pompoen-tomatensoep met hart van kruidenroom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Bereid de kruidenroom: snipper het bieslook en de basilicum fijn (hou 1 eetl. apart voor de versiering) en meng met de zure room. Kruid met peper en zout.
-
Snipper de ui en de knoflook fijn.
-
Pel, ontpit en snij de pompoen in blokjes.
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Snij de paprika doormidden, verwijder de pitjes en witte zaadlijsten en snij in blokjes.
-
Snij de witte selder in fijne reepjes.
-
Snij de gedroogde tomaten in flinterdunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Bak de ui in de olie gedurende 1 min. Voeg dan de stukken pompoen toe, de rode paprika, tomaten, selder en look. Kruid met laurier, marjolein, paprika, kerrie, cayennepeper en tijm. Doe er ook de bouillonblokjes bij en giet er water bij tot de groenten net onderstaan. Laat 15 min. koken.
-
Haal het laurierblad eruit en mix de soep zeer fijn. Geeft u de voorkeur aan een heel gladde soep, giet ze dan door een zeef.
-
Voeg melk toe tot u de gewenste dikte krijgt. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk: schep in elk bord in het midden een eetlepel kruidenroom, bestrooi met nog wat fijngesnipperde tuinkruiden en werk af met enkele gedroogde tomaatreepjes. Geef er krokante soepbroodjes bij.
- U kan de soep volledig vooraf bereiden (tot net voor het toevoegen van de melk). - Voor een extra feestelijke toets: voeg er net voor het opdienen nog een scheutje maderawijn aan toe. Als maaltijdsoep Met lekkere kaaslookbroodjes kan u deze soep ook als maaltijdsoep serveren. Strijk halve ciabatta's in met een mengsel van olijfolie en geperste look. Bedek met een schijfje tomaat, verse kruiden en geraspte kaas. Schuif ze even onder de grill tot ze goudbruin zijn.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Bereid de kruidenroom: snipper het bieslook en de basilicum fijn (hou 1 eetl. apart voor de versiering) en meng met de zure room. Kruid met peper en zout.
-
Snipper de ui en de knoflook fijn.
-
Pel, ontpit en snij de pompoen in blokjes.
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Snij de paprika doormidden, verwijder de pitjes en witte zaadlijsten en snij in blokjes.
-
Snij de witte selder in fijne reepjes.
-
Snij de gedroogde tomaten in flinterdunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Bak de ui in de olie gedurende 1 min. Voeg dan de stukken pompoen toe, de rode paprika, tomaten, selder en look. Kruid met laurier, marjolein, paprika, kerrie, cayennepeper en tijm. Doe er ook de bouillonblokjes bij en giet er water bij tot de groenten net onderstaan. Laat 15 min. koken.
-
Haal het laurierblad eruit en mix de soep zeer fijn. Geeft u de voorkeur aan een heel gladde soep, giet ze dan door een zeef.
-
Voeg melk toe tot u de gewenste dikte krijgt. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk: schep in elk bord in het midden een eetlepel kruidenroom, bestrooi met nog wat fijngesnipperde tuinkruiden en werk af met enkele gedroogde tomaatreepjes. Geef er krokante soepbroodjes bij.
- U kan de soep volledig vooraf bereiden (tot net voor het toevoegen van de melk). - Voor een extra feestelijke toets: voeg er net voor het opdienen nog een scheutje maderawijn aan toe. Als maaltijdsoep Met lekkere kaaslookbroodjes kan u deze soep ook als maaltijdsoep serveren. Strijk halve ciabatta's in met een mengsel van olijfolie en geperste look. Bedek met een schijfje tomaat, verse kruiden en geraspte kaas. Schuif ze even onder de grill tot ze goudbruin zijn.