Quiche van forel met rivierkreeftjes en groene asperges
Quiche van forel met rivierkreeftjes en groene asperges

Quiche van forel met rivierkreeftjes en groene asperges

1 u.
Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 18.2 g
Eiwit 16.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg het deeg samen met het bakpapier in een taartvorm van ongeveer 28 cm. Doorprik het enkele keren met een vork. Bedek het deeg met een velletje bakpapier of aluminiumfolie, dat u bestrooit met droge bonen (zo zal de vorm van het deeg behouden blijven). Laat een 10-tal min. bakken op 200 °C.

  3. Haal het deeg uit de oven. Verwijder het bovenste vel bakpapier of aluminiumfolie met de gedroogde bonen.

  4. Laat de asperges uitlekken en snij de kerstomaatjes in schijfjes met een zeer scherp mes (3 à 4 schijfjes per tomaat)

  5. Snij de wortel in fijne staafjes van ± 5 cm lang.

  6. Bereiding:
  7. Breek de forel in stukjes en verdeel ze over de bodem van het voorgebakken deeg. Hak de rivierkreeftjes grof (maar hou er een 8-tal apart voor de versiering) en verdeel eveneens over de taartbodem.

  8. Knip het onderste van de asperges in stukjes, tot ± 10 cm van de punt. Verdeel de stukjes over de taartbodem en hou de rest apart voor de versiering.

  9. Klop de eieren, de kaas en de room met bieslook, dille, cayennepeper, paprika, peper en zout tot een homogeen mengsel (voeg niet te veel zout toe, de forel is al gezouten). Giet het mengsel in de taartbodem.

  10. Versier de quiche met afwisselend een reepje wortel en een asperge en schik de kerstomaatjes aan de buitenkant. Leg de rivierkreeftjes in het midden.

  11. Laat ± 30 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C (de vulling moet volledig gestold zijn).

  12. Afwerking:
  13. Dien de taart koud of lauw op met een groene salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg het deeg samen met het bakpapier in een taartvorm van ongeveer 28 cm. Doorprik het enkele keren met een vork. Bedek het deeg met een velletje bakpapier of aluminiumfolie, dat u bestrooit met droge bonen (zo zal de vorm van het deeg behouden blijven). Laat een 10-tal min. bakken op 200 °C.

  3. Haal het deeg uit de oven. Verwijder het bovenste vel bakpapier of aluminiumfolie met de gedroogde bonen.

  4. Laat de asperges uitlekken en snij de kerstomaatjes in schijfjes met een zeer scherp mes (3 à 4 schijfjes per tomaat)

  5. Snij de wortel in fijne staafjes van ± 5 cm lang.

  6. Bereiding:
  7. Breek de forel in stukjes en verdeel ze over de bodem van het voorgebakken deeg. Hak de rivierkreeftjes grof (maar hou er een 8-tal apart voor de versiering) en verdeel eveneens over de taartbodem.

  8. Knip het onderste van de asperges in stukjes, tot ± 10 cm van de punt. Verdeel de stukjes over de taartbodem en hou de rest apart voor de versiering.

  9. Klop de eieren, de kaas en de room met bieslook, dille, cayennepeper, paprika, peper en zout tot een homogeen mengsel (voeg niet te veel zout toe, de forel is al gezouten). Giet het mengsel in de taartbodem.

  10. Versier de quiche met afwisselend een reepje wortel en een asperge en schik de kerstomaatjes aan de buitenkant. Leg de rivierkreeftjes in het midden.

  11. Laat ± 30 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C (de vulling moet volledig gestold zijn).

  12. Afwerking:
  13. Dien de taart koud of lauw op met een groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 18.2 g
Eiwit 16.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscat Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Vina Tarapaca Sauvignon Blanc Chili

Bekijk het recept digitaal