Risotto met eekhoorntjesbrood en scampi's
Risotto met eekhoorntjesbrood en scampi's

Risotto met eekhoorntjesbrood en scampi's

35 min.
Voorgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 62 kcal
Vet 2.3 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 5.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat het eekhoorntjesbrood gedurende minstens 1 u zwellen in heet water. Spoel grondig onder stromend water en knijp uit. Snij in kleine stukjes.

  4. Meng het limoensap met 1 eetl. olijfolie en kerriepoeder. Laat de scampi's er 1 u in marineren.

  5. Snij de sjalotten en rode uien fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesneden sjalotten en uien gedurende 1 min.

  8. Voeg de rijst, 1 koffiel. oregano en 1 koffiel. paprikapoeder toe. Roerbak tot de rijst doorschijnend wordt. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en kruid met zout.

  9. Giet langzaam de hete groentebouillon over de rijst. Bak verder gedurende 25 à 30 min.

  10. Verdeel in 20 miniporties.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 min. aan beide zijden.

  12. Werk elke miniportie risotto af met een scampi en een sprietje bieslook.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat het eekhoorntjesbrood gedurende minstens 1 u zwellen in heet water. Spoel grondig onder stromend water en knijp uit. Snij in kleine stukjes.

  4. Meng het limoensap met 1 eetl. olijfolie en kerriepoeder. Laat de scampi's er 1 u in marineren.

  5. Snij de sjalotten en rode uien fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesneden sjalotten en uien gedurende 1 min.

  8. Voeg de rijst, 1 koffiel. oregano en 1 koffiel. paprikapoeder toe. Roerbak tot de rijst doorschijnend wordt. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en kruid met zout.

  9. Giet langzaam de hete groentebouillon over de rijst. Bak verder gedurende 25 à 30 min.

  10. Verdeel in 20 miniporties.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 min. aan beide zijden.

  12. Werk elke miniportie risotto af met een scampi en een sprietje bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 62 kcal
Vet 2.3 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 5.8 g

Bekijk het recept digitaal