- Bewaar

- Bewaar
Roomsoepje van scampi's en chorizo
Onze drankensuggesties
Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder het velletje van de chorizo en snij de worst in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), snij ze in 4 en verwijder de pitjes. Snij in kleine stukjes.
-
Meng de tomatenstukjes met de olijfolie. Kruid met 1/4 koffiel. basilicum, peper en zout.
-
Klop de eidooier los met de room.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de chorizoschijfjes gedurende 2 min. Haal uit de pot met een schuimspaan.
-
Voeg de scampi's toe in dezelfde kookpot en bak gedurende 2 à 3 min. Haal ook uit de kookpot.
-
Bestrooi het kookvocht met de bloem (voeg opnieuw 1 eetl. boter toe als er geen kookvocht is) en roer even goed droog.
-
Overgiet met de visbouillon en breng aan de kook. Klop met een klopper tot het vocht lichtjes begint te binden. Kruid met basilicum, peper en zout.
-
Voeg de scampi's, de chorizo en de tomatenblokjes toe. Warm alles ± 5 min. op.
-
Roer de room met de eidooier door de soep (laat niet meer koken).
-
Afwerking:
-
Serveer de scampisoep met geroosterd stokbrood.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder het velletje van de chorizo en snij de worst in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), snij ze in 4 en verwijder de pitjes. Snij in kleine stukjes.
-
Meng de tomatenstukjes met de olijfolie. Kruid met 1/4 koffiel. basilicum, peper en zout.
-
Klop de eidooier los met de room.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de chorizoschijfjes gedurende 2 min. Haal uit de pot met een schuimspaan.
-
Voeg de scampi's toe in dezelfde kookpot en bak gedurende 2 à 3 min. Haal ook uit de kookpot.
-
Bestrooi het kookvocht met de bloem (voeg opnieuw 1 eetl. boter toe als er geen kookvocht is) en roer even goed droog.
-
Overgiet met de visbouillon en breng aan de kook. Klop met een klopper tot het vocht lichtjes begint te binden. Kruid met basilicum, peper en zout.
-
Voeg de scampi's, de chorizo en de tomatenblokjes toe. Warm alles ± 5 min. op.
-
Roer de room met de eidooier door de soep (laat niet meer koken).
-
Afwerking:
-
Serveer de scampisoep met geroosterd stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië