Roomsoepje van scampi's en chorizo
Roomsoepje van scampi's en chorizo

Roomsoepje van scampi's en chorizo

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 312 kcal
Vet 22 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 21.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder het velletje van de chorizo en snij de worst in schijfjes van 1/2 cm dik.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), snij ze in 4 en verwijder de pitjes. Snij in kleine stukjes.

  5. Meng de tomatenstukjes met de olijfolie. Kruid met 1/4 koffiel. basilicum, peper en zout.

  6. Klop de eidooier los met de room.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de chorizoschijfjes gedurende 2 min. Haal uit de pot met een schuimspaan.

  9. Voeg de scampi's toe in dezelfde kookpot en bak gedurende 2 à 3 min. Haal ook uit de kookpot.

  10. Bestrooi het kookvocht met de bloem (voeg opnieuw 1 eetl. boter toe als er geen kookvocht is) en roer even goed droog.

  11. Overgiet met de visbouillon en breng aan de kook. Klop met een klopper tot het vocht lichtjes begint te binden. Kruid met basilicum, peper en zout.

  12. Voeg de scampi's, de chorizo en de tomatenblokjes toe. Warm alles ± 5 min. op.

  13. Roer de room met de eidooier door de soep (laat niet meer koken).

  14. Afwerking:
  15. Serveer de scampisoep met geroosterd stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder het velletje van de chorizo en snij de worst in schijfjes van 1/2 cm dik.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), snij ze in 4 en verwijder de pitjes. Snij in kleine stukjes.

  5. Meng de tomatenstukjes met de olijfolie. Kruid met 1/4 koffiel. basilicum, peper en zout.

  6. Klop de eidooier los met de room.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de chorizoschijfjes gedurende 2 min. Haal uit de pot met een schuimspaan.

  9. Voeg de scampi's toe in dezelfde kookpot en bak gedurende 2 à 3 min. Haal ook uit de kookpot.

  10. Bestrooi het kookvocht met de bloem (voeg opnieuw 1 eetl. boter toe als er geen kookvocht is) en roer even goed droog.

  11. Overgiet met de visbouillon en breng aan de kook. Klop met een klopper tot het vocht lichtjes begint te binden. Kruid met basilicum, peper en zout.

  12. Voeg de scampi's, de chorizo en de tomatenblokjes toe. Warm alles ± 5 min. op.

  13. Roer de room met de eidooier door de soep (laat niet meer koken).

  14. Afwerking:
  15. Serveer de scampisoep met geroosterd stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 312 kcal
Vet 22 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 21.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal