Runderstoofschotel zoals in Bourgogne
Runderstoofschotel zoals in Bourgogne

Runderstoofschotel zoals in Bourgogne

2 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 789 kcal
Vet 35.8 g
Koolhydraat 15.8 g
Eiwit 65.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (2 dagen voordien)

  4. Doe het vlees in een kom en giet er de rode wijn en de cognac over.

  5. Snij de ui in vieren en prik er de kruidnagels in. Snij ook het teentje knoflook in vieren en doe het samen met de blaadjes laurier en het takje tijm bij het vlees. Dek af en laat marineren op een koele plaats.

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien (15 min. + 2 uur kooktijd)
  8. Snij de wortelen in dikke stukken en de sjalotten in vieren.

  9. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Giet de marinade door een zeef.

  10. Laat 1 eetl. boter heet worden in een grote kookpot en bak er de spekblokjes in aan.

  11. Haal het spek uit de pot en bak er dan het stoofvlees aan alle zijden mooi bruin in. Kruid met peper.

  12. Voeg er het spek opnieuw aan toe, samen met de stukken sjalot, wortel en het geperste teentje knoflook.

  13. Giet er vervolgens het marinadevocht bij en de vleesbouillon tot het vlees onder staat. Breng aan de kook, dek af en laat dan op een zacht vuurtje gedurende ± 2 uur sudderen tot het vlees door en door gaar is. Zet koel weg tot de volgende dag.

  14. De dag zelf (15 min.)
  15. Indien nodig schept u het opgesteven vetlaagje weg.

  16. Verwarm uw suddergerecht op een zacht vuur en bind beetje bij beetje met 'beurre manié' (4 eetl. boter gemengd met 4 eetl. bloem) tot de gewenste dikte. Laat nog even goed doorkoken.

  17. Afwerking:
  18. Dien op met natuuraardappelen of frietjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (2 dagen voordien)

  4. Doe het vlees in een kom en giet er de rode wijn en de cognac over.

  5. Snij de ui in vieren en prik er de kruidnagels in. Snij ook het teentje knoflook in vieren en doe het samen met de blaadjes laurier en het takje tijm bij het vlees. Dek af en laat marineren op een koele plaats.

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien (15 min. + 2 uur kooktijd)
  8. Snij de wortelen in dikke stukken en de sjalotten in vieren.

  9. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Giet de marinade door een zeef.

  10. Laat 1 eetl. boter heet worden in een grote kookpot en bak er de spekblokjes in aan.

  11. Haal het spek uit de pot en bak er dan het stoofvlees aan alle zijden mooi bruin in. Kruid met peper.

  12. Voeg er het spek opnieuw aan toe, samen met de stukken sjalot, wortel en het geperste teentje knoflook.

  13. Giet er vervolgens het marinadevocht bij en de vleesbouillon tot het vlees onder staat. Breng aan de kook, dek af en laat dan op een zacht vuurtje gedurende ± 2 uur sudderen tot het vlees door en door gaar is. Zet koel weg tot de volgende dag.

  14. De dag zelf (15 min.)
  15. Indien nodig schept u het opgesteven vetlaagje weg.

  16. Verwarm uw suddergerecht op een zacht vuur en bind beetje bij beetje met 'beurre manié' (4 eetl. boter gemengd met 4 eetl. bloem) tot de gewenste dikte. Laat nog even goed doorkoken.

  17. Afwerking:
  18. Dien op met natuuraardappelen of frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 789 kcal
Vet 35.8 g
Koolhydraat 15.8 g
Eiwit 65.5 g

Bekijk het recept digitaal