- Bewaar

- Bewaar
Soezen met slagroom en chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 20 min. in de oven + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de boter in stukjes en breng samen met 1,5 dl water en het snuifje zout aan de kook in een kookpot. Roer goed tot de boter gesmolten is.
-
Zet het vuur af en voeg de bloem in 1 keer toe. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem van de kookpot loskomt.
-
Neem de kookpot van het vuur en laat het deeg afkoelen. Het mag nog lichtjes warm zijn.
-
Roer er daarna een voor een de eieren onder tot het deeg glanzend is. Meng elke keer lang genoeg voor u het volgende ei toevoegt.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Lepel het deeg in een spuitzak met een grote spuitmond en maak hoopjes deeg op het bakpapier.
-
Bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Bereiding:
-
Breek de pure chocolade in stukjes en smelt au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Voeg 1/2 dl lichte room toe en meng tot een gladde saus. Laat lichtjes afkoelen.
-
Klop intussen 2,5 dl room samen met de vanillesuiker op tot slagroom.
-
Snij een dekseltje uit de afgekoelde soesjes. Vul de soezen met de slagroom. Doop de dekseltjes in de chocoladesaus en zet weer op de soezen.
- U kan de soezen ook vullen met zelfgemaakte banketbakkersroom (p. 222) of met een mengeling van banketbakkersroom en slagroom. - Voor een extra toets: voeg stukjes seizoensfruit toe aan de vulling. Zelf vanillesuiker maken: Voor sommige desserten hebt u alleen de zaadjes uit vanillestokjes nodig. Die schraapt u er eerst uit met een scherp mesje. Het lege vanillestokje hoeft u niet weg te gooien. U kan het gebruiken om er vanillesuiker mee te maken. Stop het in uw pot of zak kristalsuiker en na 4 à 5 dagen krijgt u een heerlijk vanillearoma.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 20 min. in de oven + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de boter in stukjes en breng samen met 1,5 dl water en het snuifje zout aan de kook in een kookpot. Roer goed tot de boter gesmolten is.
-
Zet het vuur af en voeg de bloem in 1 keer toe. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem van de kookpot loskomt.
-
Neem de kookpot van het vuur en laat het deeg afkoelen. Het mag nog lichtjes warm zijn.
-
Roer er daarna een voor een de eieren onder tot het deeg glanzend is. Meng elke keer lang genoeg voor u het volgende ei toevoegt.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Lepel het deeg in een spuitzak met een grote spuitmond en maak hoopjes deeg op het bakpapier.
-
Bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Bereiding:
-
Breek de pure chocolade in stukjes en smelt au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Voeg 1/2 dl lichte room toe en meng tot een gladde saus. Laat lichtjes afkoelen.
-
Klop intussen 2,5 dl room samen met de vanillesuiker op tot slagroom.
-
Snij een dekseltje uit de afgekoelde soesjes. Vul de soezen met de slagroom. Doop de dekseltjes in de chocoladesaus en zet weer op de soezen.
- U kan de soezen ook vullen met zelfgemaakte banketbakkersroom (p. 222) of met een mengeling van banketbakkersroom en slagroom. - Voor een extra toets: voeg stukjes seizoensfruit toe aan de vulling. Zelf vanillesuiker maken: Voor sommige desserten hebt u alleen de zaadjes uit vanillestokjes nodig. Die schraapt u er eerst uit met een scherp mesje. Het lege vanillestokje hoeft u niet weg te gooien. U kan het gebruiken om er vanillesuiker mee te maken. Stop het in uw pot of zak kristalsuiker en na 4 à 5 dagen krijgt u een heerlijk vanillearoma.