- Bewaar

- Bewaar
Steak met asperges en tomatensalsa
Onze drankensuggesties
Bier Grosse Bertha Witbier Wijn Château Pey La Tour A.O.P. Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
-
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil van de top naar de voet. Schil de krielaardappelen en snij in 2.
-
Kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
-
Kook ondertussen de asperges 10 à 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en hou warm.
-
Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes. Meng met de fijngesnipperde sjalotten en de peterselie. Besprenkel met de balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit de rijstolie in een pan en bak de krieltjes mooi bruin.
-
Verhit ondertussen de olijfolie en de boter in een pan tot de boter begint te schuimen. Kruid de steaks aan beide kanten met zwarte peper en zout. Leg ze in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin. Laat verder bakken naar smaak op een matig vuur.
-
Haal de steaks uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten.
-
Lepel wat tomatensalsa over de asperges en serveer met de steaks en de gebakken krieltjes.
Onze drankensuggesties
Bier Grosse Bertha Witbier Wijn Château Pey La Tour A.O.P. Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
-
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil van de top naar de voet. Schil de krielaardappelen en snij in 2.
-
Kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
-
Kook ondertussen de asperges 10 à 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en hou warm.
-
Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes. Meng met de fijngesnipperde sjalotten en de peterselie. Besprenkel met de balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit de rijstolie in een pan en bak de krieltjes mooi bruin.
-
Verhit ondertussen de olijfolie en de boter in een pan tot de boter begint te schuimen. Kruid de steaks aan beide kanten met zwarte peper en zout. Leg ze in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin. Laat verder bakken naar smaak op een matig vuur.
-
Haal de steaks uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten.
-
Lepel wat tomatensalsa over de asperges en serveer met de steaks en de gebakken krieltjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grosse Bertha Witbier Wijn Château Pey La Tour A.O.P. Bordeaux