Steak met asperges en tomatensalsa
Steak met asperges en tomatensalsa

Steak met asperges en tomatensalsa

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Energie 2435 kj
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 39.2 g
Suiker 6.8 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 50.4 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil van de top naar de voet. Schil de krielaardappelen en snij in 2.

  3. Kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  4. Kook ondertussen de asperges 10 à 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en hou warm.

  5. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes. Meng met de fijngesnipperde sjalotten en de peterselie. Besprenkel met de balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verhit de rijstolie in een pan en bak de krieltjes mooi bruin.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie en de boter in een pan tot de boter begint te schuimen. Kruid de steaks aan beide kanten met zwarte peper en zout. Leg ze in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin. Laat verder bakken naar smaak op een matig vuur.

  9. Haal de steaks uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten.

  10. Lepel wat tomatensalsa over de asperges en serveer met de steaks en de gebakken krieltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil van de top naar de voet. Schil de krielaardappelen en snij in 2.

  3. Kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  4. Kook ondertussen de asperges 10 à 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en hou warm.

  5. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes. Meng met de fijngesnipperde sjalotten en de peterselie. Besprenkel met de balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verhit de rijstolie in een pan en bak de krieltjes mooi bruin.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie en de boter in een pan tot de boter begint te schuimen. Kruid de steaks aan beide kanten met zwarte peper en zout. Leg ze in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin. Laat verder bakken naar smaak op een matig vuur.

  9. Haal de steaks uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten.

  10. Lepel wat tomatensalsa over de asperges en serveer met de steaks en de gebakken krieltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Energie 2435 kj
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 39.2 g
Suiker 6.8 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 50.4 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grosse Bertha Witbier Wijn Château Pey La Tour A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal