Tartaar van zalm met appel en avocado
Tartaar van zalm met appel en avocado

Tartaar van zalm met appel en avocado

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kcal
Vet 23.5 g
Koolhydraat 4.6 g
Eiwit 15.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.) - Laat de zalmhaasjes heel oppervlakkig ontdooien en snij in kleine blokjes (dat gaat makkelijker als de vis nog licht bevroren is). - Snipper de verse kruiden fijn. - Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap. - Snij 3/4 van de ongeschilde appel in blokjes en de rest in dunne staafjes. Besprenkel met de rest van het limoensap.

  3. Bereiding:
  4. Meng de zalmblokjes met de avocado- en appelblokjes, de fijngesnipperde kruiden en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Verdeel de zalmtartaar over 4 borden (eventueel met behulp van een serveerring). Versier met de staafjes appel en enkele plukjes dille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.) - Laat de zalmhaasjes heel oppervlakkig ontdooien en snij in kleine blokjes (dat gaat makkelijker als de vis nog licht bevroren is). - Snipper de verse kruiden fijn. - Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap. - Snij 3/4 van de ongeschilde appel in blokjes en de rest in dunne staafjes. Besprenkel met de rest van het limoensap.

  3. Bereiding:
  4. Meng de zalmblokjes met de avocado- en appelblokjes, de fijngesnipperde kruiden en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Verdeel de zalmtartaar over 4 borden (eventueel met behulp van een serveerring). Versier met de staafjes appel en enkele plukjes dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kcal
Vet 23.5 g
Koolhydraat 4.6 g
Eiwit 15.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal