- Bewaar

- Bewaar
Venkelslaatje met zalm en limoenmayonaise
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20min)
-
Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in flinterdunne reepjes van 3 à 4 cm lang. Hou wat venkelgroen apart voor de afwerking.
-
Snipper de dille fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.
-
Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
-
Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap. Kruid met peper en zout.
-
Snij de zalm in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de tarwegranen gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat volledig afkoelen.
-
Meng intussen de yoghurt met de mayonaise, de dille, de limoenzeste en limoensap naar smaak. Voeg eventueel wat honing toe en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de limoenmayonaise over de bodem van 4 afsluitbare bokalen.
-
Vul aan met een laagje venkelreepjes en komkommerblokjes. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel er de afgekoelde tarwegranen en de reepjes zalm over.
-
Bedek met de avocadoblokjes en vul de rest van de bokaal aan met de veldsla. Werk af met enkele takjes dille en venkelgroen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20min)
-
Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in flinterdunne reepjes van 3 à 4 cm lang. Hou wat venkelgroen apart voor de afwerking.
-
Snipper de dille fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.
-
Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
-
Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap. Kruid met peper en zout.
-
Snij de zalm in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de tarwegranen gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat volledig afkoelen.
-
Meng intussen de yoghurt met de mayonaise, de dille, de limoenzeste en limoensap naar smaak. Voeg eventueel wat honing toe en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de limoenmayonaise over de bodem van 4 afsluitbare bokalen.
-
Vul aan met een laagje venkelreepjes en komkommerblokjes. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel er de afgekoelde tarwegranen en de reepjes zalm over.
-
Bedek met de avocadoblokjes en vul de rest van de bokaal aan met de veldsla. Werk af met enkele takjes dille en venkelgroen.