Venkelslaatje met zalm en limoenmayonaise
Venkelslaatje met zalm en limoenmayonaise

Venkelslaatje met zalm en limoenmayonaise

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 32.1 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 14.2 g
Suiker 6.3 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 13.6 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min)

  3. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in flinterdunne reepjes van 3 à 4 cm lang. Hou wat venkelgroen apart voor de afwerking.

  4. Snipper de dille fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.

  6. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap. Kruid met peper en zout.

  8. Snij de zalm in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de tarwegranen gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat volledig afkoelen.

  11. Meng intussen de yoghurt met de mayonaise, de dille, de limoenzeste en limoensap naar smaak. Voeg eventueel wat honing toe en kruid met peper en zout.

  12. Verdeel de limoenmayonaise over de bodem van 4 afsluitbare bokalen.

  13. Vul aan met een laagje venkelreepjes en komkommerblokjes. Kruid met peper en zout.

  14. Verdeel er de afgekoelde tarwegranen en de reepjes zalm over.

  15. Bedek met de avocadoblokjes en vul de rest van de bokaal aan met de veldsla. Werk af met enkele takjes dille en venkelgroen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min)

  3. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in flinterdunne reepjes van 3 à 4 cm lang. Hou wat venkelgroen apart voor de afwerking.

  4. Snipper de dille fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.

  6. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap. Kruid met peper en zout.

  8. Snij de zalm in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de tarwegranen gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat volledig afkoelen.

  11. Meng intussen de yoghurt met de mayonaise, de dille, de limoenzeste en limoensap naar smaak. Voeg eventueel wat honing toe en kruid met peper en zout.

  12. Verdeel de limoenmayonaise over de bodem van 4 afsluitbare bokalen.

  13. Vul aan met een laagje venkelreepjes en komkommerblokjes. Kruid met peper en zout.

  14. Verdeel er de afgekoelde tarwegranen en de reepjes zalm over.

  15. Bedek met de avocadoblokjes en vul de rest van de bokaal aan met de veldsla. Werk af met enkele takjes dille en venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 32.1 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 14.2 g
Suiker 6.3 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 13.6 g
Zout 1.1 g

Bekijk het recept digitaal