Visburgers met tomatencouscous
Visburgers met tomatencouscous

Visburgers met tomatencouscous

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 14.6 g
Koolhydraat 61.2 g
Eiwit 31.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis ontdooien en dep droog.

  3. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Mix de ontdooide vis met de verkruimelde beschuit, de melk, het ei, de peterselie, peper en zout.

  6. Schep er vervolgens de stukjes gedroogde tomaat door en vorm 4 platte burgers.

  7. Verhit 3 eetl. arachideolie in een pan en bak de burgers aan op een hoog vuur gedurende 2 min. aan elke kant. Dek af en laat nog 8 à 10 min. verder bakken op een zacht vuur.

  8. Bereid ondertussen de tomatencouscous. Doe het couscousmeel, de rozijntjes, de tomatenstukjes, de boter, peper en zout in een grote slakom. Schep goed om en giet er 3 dl kokend water bij. Roer om en laat 7 min. zwellen. Maak het couscousmeel goed los met een vork.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de burgers met de tomatencouscous en geef er eventueel nog een gemengd slaatje bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis ontdooien en dep droog.

  3. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Mix de ontdooide vis met de verkruimelde beschuit, de melk, het ei, de peterselie, peper en zout.

  6. Schep er vervolgens de stukjes gedroogde tomaat door en vorm 4 platte burgers.

  7. Verhit 3 eetl. arachideolie in een pan en bak de burgers aan op een hoog vuur gedurende 2 min. aan elke kant. Dek af en laat nog 8 à 10 min. verder bakken op een zacht vuur.

  8. Bereid ondertussen de tomatencouscous. Doe het couscousmeel, de rozijntjes, de tomatenstukjes, de boter, peper en zout in een grote slakom. Schep goed om en giet er 3 dl kokend water bij. Roer om en laat 7 min. zwellen. Maak het couscousmeel goed los met een vork.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de burgers met de tomatencouscous en geef er eventueel nog een gemengd slaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 14.6 g
Koolhydraat 61.2 g
Eiwit 31.6 g

Bekijk het recept digitaal