- Bewaar

- Bewaar
Visburgers met tomatencouscous
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis ontdooien en dep droog.
-
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Mix de ontdooide vis met de verkruimelde beschuit, de melk, het ei, de peterselie, peper en zout.
-
Schep er vervolgens de stukjes gedroogde tomaat door en vorm 4 platte burgers.
-
Verhit 3 eetl. arachideolie in een pan en bak de burgers aan op een hoog vuur gedurende 2 min. aan elke kant. Dek af en laat nog 8 à 10 min. verder bakken op een zacht vuur.
-
Bereid ondertussen de tomatencouscous. Doe het couscousmeel, de rozijntjes, de tomatenstukjes, de boter, peper en zout in een grote slakom. Schep goed om en giet er 3 dl kokend water bij. Roer om en laat 7 min. zwellen. Maak het couscousmeel goed los met een vork.
-
Afwerking:
-
Serveer de burgers met de tomatencouscous en geef er eventueel nog een gemengd slaatje bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis ontdooien en dep droog.
-
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Mix de ontdooide vis met de verkruimelde beschuit, de melk, het ei, de peterselie, peper en zout.
-
Schep er vervolgens de stukjes gedroogde tomaat door en vorm 4 platte burgers.
-
Verhit 3 eetl. arachideolie in een pan en bak de burgers aan op een hoog vuur gedurende 2 min. aan elke kant. Dek af en laat nog 8 à 10 min. verder bakken op een zacht vuur.
-
Bereid ondertussen de tomatencouscous. Doe het couscousmeel, de rozijntjes, de tomatenstukjes, de boter, peper en zout in een grote slakom. Schep goed om en giet er 3 dl kokend water bij. Roer om en laat 7 min. zwellen. Maak het couscousmeel goed los met een vork.
-
Afwerking:
-
Serveer de burgers met de tomatencouscous en geef er eventueel nog een gemengd slaatje bij.