Vissoep met rouille
Vissoep met rouille

Vissoep met rouille

1 u. 5 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 35.6 g
Eiwit 48 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 35 min.)

  3. Laat diepgevroren kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier. Snij in blokjes.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  5. Spoel de preien goed schoon onder koud water. Snij in kleine stukjes.

  6. Verwijder de harde kern van de venkelknol en snij de rest in kleine stukjes.

  7. Snij de selder, de geschilde wortelen, de ui en 2 teentjes knoflook ook in kleine stukjes.

  8. Schil de aardappelen en snij in partjes.

  9. Snipper de platte peterselie fijn.

  10. Maak de rouille: pers 1 gepeld teentje knoflook en meng onder de mayonaise en de yoghurt. Kruid met 1 capsule saffraanpoeder, de cayennepeper, het paprikapoeder, zwarte peper en zout. Meng alles goed onder elkaar en zet koel weg.

  11. Bereiding:
  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesneden ui glazig.

  13. Voeg het knoflook, de wortelen, de selder, de prei en de venkel toe en roerbak 2 min.

  14. Giet er de visfond en de witte wijn bij. Roer om en voeg de blokjes vis toe, samen met de partjes aardappel en de helft van de blokjes tomaat. Kruid met de tijm, het kruidentuiltje, de dille, 1 capsule saffraanpoeder, zwarte peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. sudderen.

  15. Doe er de diepgevroren frutti di mare bij en laat nog 5 min. sudderen.

  16. Voeg de rest van de blokjes tomaat toe en laat nog 2 min. stoven.

  17. Afwerking:
  18. Werk de vissoep af met de fijngesnipperde peterselie en serveer met een stukje stokbrood en de rouille. Lepel de rouille in de soep of beleg er sneetjes stokbrood mee.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 35 min.)

  3. Laat diepgevroren kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier. Snij in blokjes.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  5. Spoel de preien goed schoon onder koud water. Snij in kleine stukjes.

  6. Verwijder de harde kern van de venkelknol en snij de rest in kleine stukjes.

  7. Snij de selder, de geschilde wortelen, de ui en 2 teentjes knoflook ook in kleine stukjes.

  8. Schil de aardappelen en snij in partjes.

  9. Snipper de platte peterselie fijn.

  10. Maak de rouille: pers 1 gepeld teentje knoflook en meng onder de mayonaise en de yoghurt. Kruid met 1 capsule saffraanpoeder, de cayennepeper, het paprikapoeder, zwarte peper en zout. Meng alles goed onder elkaar en zet koel weg.

  11. Bereiding:
  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesneden ui glazig.

  13. Voeg het knoflook, de wortelen, de selder, de prei en de venkel toe en roerbak 2 min.

  14. Giet er de visfond en de witte wijn bij. Roer om en voeg de blokjes vis toe, samen met de partjes aardappel en de helft van de blokjes tomaat. Kruid met de tijm, het kruidentuiltje, de dille, 1 capsule saffraanpoeder, zwarte peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. sudderen.

  15. Doe er de diepgevroren frutti di mare bij en laat nog 5 min. sudderen.

  16. Voeg de rest van de blokjes tomaat toe en laat nog 2 min. stoven.

  17. Afwerking:
  18. Werk de vissoep af met de fijngesnipperde peterselie en serveer met een stukje stokbrood en de rouille. Lepel de rouille in de soep of beleg er sneetjes stokbrood mee.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 35.6 g
Eiwit 48 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Petit Roubié - Picpoul de Pinet A.O.P. Coteaux du Languedoc Wijn El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal