Wilderijstsalade met rode biet
Wilderijstsalade met rode biet

Wilderijstsalade met rode biet

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 51.2 g
Eiwit 10.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereid de wilde rijst in kokend water met 1 groentebouillonblokje gedurende 18 à 20 min. Laat uitlekken en afkoelen.

  3. Hak de rode ui, de tuinkers en de peterselie fijn. Laat de rode biet uitlekken en snij in fijne schijfjes.

  4. Klop de eieren los met de helft van de gehakte peterselie. Verwarm 2 eetl. olijfolie in een pan en bak er de eieren in tot een omelet. Snij ze in fijne reepjes.

  5. Snij de halve komkommer in zeer kleine stukjes.

  6. Voor de vinaigrette mengt u de olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Meng de wilde rijst, de gehakte rode ui, de tuinkers, de bietenschijfjes, de komkommerstukjes en de reepjes omelet. Giet er de vinaigrette over en meng dooreen. Versier met de rest van de peterselie. Dien op bij een mixed grill, een koude vleesschotel of een koud buffet.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereid de wilde rijst in kokend water met 1 groentebouillonblokje gedurende 18 à 20 min. Laat uitlekken en afkoelen.

  3. Hak de rode ui, de tuinkers en de peterselie fijn. Laat de rode biet uitlekken en snij in fijne schijfjes.

  4. Klop de eieren los met de helft van de gehakte peterselie. Verwarm 2 eetl. olijfolie in een pan en bak er de eieren in tot een omelet. Snij ze in fijne reepjes.

  5. Snij de halve komkommer in zeer kleine stukjes.

  6. Voor de vinaigrette mengt u de olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Meng de wilde rijst, de gehakte rode ui, de tuinkers, de bietenschijfjes, de komkommerstukjes en de reepjes omelet. Giet er de vinaigrette over en meng dooreen. Versier met de rest van de peterselie. Dien op bij een mixed grill, een koude vleesschotel of een koud buffet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 51.2 g
Eiwit 10.4 g

Bekijk het recept digitaal