- Bewaar

- Bewaar
Wilderijstsalade met rode biet
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereid de wilde rijst in kokend water met 1 groentebouillonblokje gedurende 18 à 20 min. Laat uitlekken en afkoelen.
-
Hak de rode ui, de tuinkers en de peterselie fijn. Laat de rode biet uitlekken en snij in fijne schijfjes.
-
Klop de eieren los met de helft van de gehakte peterselie. Verwarm 2 eetl. olijfolie in een pan en bak er de eieren in tot een omelet. Snij ze in fijne reepjes.
-
Snij de halve komkommer in zeer kleine stukjes.
-
Voor de vinaigrette mengt u de olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Meng de wilde rijst, de gehakte rode ui, de tuinkers, de bietenschijfjes, de komkommerstukjes en de reepjes omelet. Giet er de vinaigrette over en meng dooreen. Versier met de rest van de peterselie. Dien op bij een mixed grill, een koude vleesschotel of een koud buffet.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereid de wilde rijst in kokend water met 1 groentebouillonblokje gedurende 18 à 20 min. Laat uitlekken en afkoelen.
-
Hak de rode ui, de tuinkers en de peterselie fijn. Laat de rode biet uitlekken en snij in fijne schijfjes.
-
Klop de eieren los met de helft van de gehakte peterselie. Verwarm 2 eetl. olijfolie in een pan en bak er de eieren in tot een omelet. Snij ze in fijne reepjes.
-
Snij de halve komkommer in zeer kleine stukjes.
-
Voor de vinaigrette mengt u de olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Meng de wilde rijst, de gehakte rode ui, de tuinkers, de bietenschijfjes, de komkommerstukjes en de reepjes omelet. Giet er de vinaigrette over en meng dooreen. Versier met de rest van de peterselie. Dien op bij een mixed grill, een koude vleesschotel of een koud buffet.