Zeewolf in zoetzure saus met Chinese noedels
Zeewolf in zoetzure saus met Chinese noedels

Zeewolf in zoetzure saus met Chinese noedels

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 10 g
Koolhydraat 67.3 g
Eiwit 28.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zeewolffilets oppervlakkig ontdooien. Snij de filets in blokjes die u goed droog dept met keukenrol.

  3. Voor de saus mengt u 8 eetl. zoetzure saus met het sap van de citroen, 1 eetl. tomatenketchup, het geperste teentje knoflook, het versnipperde pepertje, de geraspte wortel en de grof gehakte pindanootjes. Kruid met peper en zout.

  4. Kook de eiermie gedurende 4 min. in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, spoel met koud water en laat opnieuw uitlekken. Laat volledig afkoelen.

  5. Snij de tomaten en de komkommer in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Doe de bloem, het maïszetmeel, de paprikapoeder, een mespunt cayennepeper, peper en zout in een stevige plastic zak. Voeg er de visblokjes bij, sluit de zak en schud hem goed op tot alle visblokjes goed onder de bloem zitten. Haal de visblokjes uit de zak.

  8. Bak de visblokjes goudbruin in 2 eetl. hete zonnebloemolie gedurende 4 min.

  9. Versnij de eiermie met een schaar en meng er de helft van de zoetzure saus onder. Doe ze in een ruime slakom. Verdeel er de tomaten- en komkommerblokjes en de gebakken vis over. Overgiet met de rest van de zoetzure saus en versier met wat korianderblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zeewolffilets oppervlakkig ontdooien. Snij de filets in blokjes die u goed droog dept met keukenrol.

  3. Voor de saus mengt u 8 eetl. zoetzure saus met het sap van de citroen, 1 eetl. tomatenketchup, het geperste teentje knoflook, het versnipperde pepertje, de geraspte wortel en de grof gehakte pindanootjes. Kruid met peper en zout.

  4. Kook de eiermie gedurende 4 min. in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, spoel met koud water en laat opnieuw uitlekken. Laat volledig afkoelen.

  5. Snij de tomaten en de komkommer in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Doe de bloem, het maïszetmeel, de paprikapoeder, een mespunt cayennepeper, peper en zout in een stevige plastic zak. Voeg er de visblokjes bij, sluit de zak en schud hem goed op tot alle visblokjes goed onder de bloem zitten. Haal de visblokjes uit de zak.

  8. Bak de visblokjes goudbruin in 2 eetl. hete zonnebloemolie gedurende 4 min.

  9. Versnij de eiermie met een schaar en meng er de helft van de zoetzure saus onder. Doe ze in een ruime slakom. Verdeel er de tomaten- en komkommerblokjes en de gebakken vis over. Overgiet met de rest van de zoetzure saus en versier met wat korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 10 g
Koolhydraat 67.3 g
Eiwit 28.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Brossay A.C. Cabernet d'Anjou Wijn Bijzonder fruitige rosé met een mooi boeket van bloemetjes en rijp fruit. Deze halfdroge wijn is op zijn best als u hem koel schenkt. Wijn Gewürztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Droge en tegelijk fruitige witte wijn, met typische kruidige smaak van de gewürztraminerdruif. Koel schenken.

Bekijk het recept digitaal