Zomers fruitsoepje met Sauternes en vanille
Zomers fruitsoepje met Sauternes en vanille

Zomers fruitsoepje met Sauternes en vanille

20 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 0 g
Koolhydraat 70.7 g
Eiwit 31 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Rasp de schil van de halve biologische sinaasappel. Snij het vanillestokje in de lengte door.

  3. Doe de wijn, de geraspte sinaasappelschil, het doorgesneden vanillestokje en de suiker in een steelpan en laat 1/4 inkoken (± 10 min.). Roer regelmatig om.

  4. Snij het fruit in hapklare stukken (overbodig voor klein fruit zoals druiven, aalbessen, bosbessen, enz.).

  5. Verdeel de fruitmengeling in de coupes en overgiet met de warme sauternes. Verwijder het vanillestokje.

  6. Laat afkoelen en dek af met vershoudfolie. Bewaar op een koele plaats tot `s anderendaags.

  7. Afwerking:
  8. Versier met verse munt en dien goed gekoeld op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Rasp de schil van de halve biologische sinaasappel. Snij het vanillestokje in de lengte door.

  3. Doe de wijn, de geraspte sinaasappelschil, het doorgesneden vanillestokje en de suiker in een steelpan en laat 1/4 inkoken (± 10 min.). Roer regelmatig om.

  4. Snij het fruit in hapklare stukken (overbodig voor klein fruit zoals druiven, aalbessen, bosbessen, enz.).

  5. Verdeel de fruitmengeling in de coupes en overgiet met de warme sauternes. Verwijder het vanillestokje.

  6. Laat afkoelen en dek af met vershoudfolie. Bewaar op een koele plaats tot `s anderendaags.

  7. Afwerking:
  8. Versier met verse munt en dien goed gekoeld op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 0 g
Koolhydraat 70.7 g
Eiwit 31 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Petit Guiraud A.O.P. Sauternes Wijn Château de la Lande 'Cuvée Les Chênes' A.O.P. Monbazillac

Bekijk het recept digitaal