Aardappellasagne met ham, champignons en groenekool
Aardappellasagne met ham, champignons en groenekool

Aardappellasagne met ham, champignons en groenekool

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 47.8 g
Suiker 11.8 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 27.4 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde nerf uit de groenekoolbladeren en snij de kool in reepjes.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Schil de aardappelen, spoel goed onder koud water en dep droog. Snij in flinterdunne plakjes (spoel daarna niet meer).

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de groenekoolreepjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en knijp er het vocht uit.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en laat 2 à 3 min. bakken.

  9. Meng er de koolreepjes onder en laat nog 2 à 3 min. mee bakken. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.

  10. Smelt 2 eetl. boter in de kookpot van de groenten en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en overgiet met de koude melk. Laat al roerend pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Verdeel een laagje saus over een ovenschaal en schep er een laag groenten, sneetjes ham en een laag aardappelplakjes over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas.

  12. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Dek na 40 min. eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker kleurt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde nerf uit de groenekoolbladeren en snij de kool in reepjes.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Schil de aardappelen, spoel goed onder koud water en dep droog. Snij in flinterdunne plakjes (spoel daarna niet meer).

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de groenekoolreepjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en knijp er het vocht uit.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en laat 2 à 3 min. bakken.

  9. Meng er de koolreepjes onder en laat nog 2 à 3 min. mee bakken. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.

  10. Smelt 2 eetl. boter in de kookpot van de groenten en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en overgiet met de koude melk. Laat al roerend pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Verdeel een laagje saus over een ovenschaal en schep er een laag groenten, sneetjes ham en een laag aardappelplakjes over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas.

  12. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Dek na 40 min. eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker kleurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 47.8 g
Suiker 11.8 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 27.4 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France

Bekijk het recept digitaal