- Bewaar

- Bewaar
Aardappellasagne met ham, champignons en groenekool
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde nerf uit de groenekoolbladeren en snij de kool in reepjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Schil de aardappelen, spoel goed onder koud water en dep droog. Snij in flinterdunne plakjes (spoel daarna niet meer).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de groenekoolreepjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en knijp er het vocht uit.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en laat 2 à 3 min. bakken.
-
Meng er de koolreepjes onder en laat nog 2 à 3 min. mee bakken. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.
-
Smelt 2 eetl. boter in de kookpot van de groenten en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en overgiet met de koude melk. Laat al roerend pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verdeel een laagje saus over een ovenschaal en schep er een laag groenten, sneetjes ham en een laag aardappelplakjes over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Dek na 40 min. eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker kleurt.
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde nerf uit de groenekoolbladeren en snij de kool in reepjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Schil de aardappelen, spoel goed onder koud water en dep droog. Snij in flinterdunne plakjes (spoel daarna niet meer).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de groenekoolreepjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en knijp er het vocht uit.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en laat 2 à 3 min. bakken.
-
Meng er de koolreepjes onder en laat nog 2 à 3 min. mee bakken. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.
-
Smelt 2 eetl. boter in de kookpot van de groenten en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en overgiet met de koude melk. Laat al roerend pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verdeel een laagje saus over een ovenschaal en schep er een laag groenten, sneetjes ham en een laag aardappelplakjes over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Dek na 40 min. eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker kleurt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France