Aardappelpannetje met wintergroenten en veggiegehakt
Aardappelpannetje met wintergroenten en veggiegehakt

Aardappelpannetje met wintergroenten en veggiegehakt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 396 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 39.6 g
Suiker 10.1 g
Vezel 13.6 g
Eiwit 25.9 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Hak de koriander grof en meng onder de zure room. Kruid met peper en zout.

  6. Schil de halve pompoen en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  7. Schil de pastinaken en snij in gelijke blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een wok of hoge braadpan en bak de ui en het knoflook 1 min.

  10. Voeg de aardappelblokjes, de pastinaak en de pompoen toe en bak 5 min.

  11. Roer er het veggiegehakt onder en laat nog 2 min. mee bakken. Overgiet met de groentebouillon en laat nog 3 à 5 min. garen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de gehaktmengeling over de borden en lepel er telkens 1 eetl. gekruide zure room op.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Schil 50 g aardappelen, 80 g butternutpompoen en 20 g pastinaak en snij in stukjes. Kook 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er de blaadjes van 1 takje verse koriander en 1 koffiel. plantaardige olie onder. 3 Mix alles tot een gladde puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Hak de koriander grof en meng onder de zure room. Kruid met peper en zout.

  6. Schil de halve pompoen en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  7. Schil de pastinaken en snij in gelijke blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een wok of hoge braadpan en bak de ui en het knoflook 1 min.

  10. Voeg de aardappelblokjes, de pastinaak en de pompoen toe en bak 5 min.

  11. Roer er het veggiegehakt onder en laat nog 2 min. mee bakken. Overgiet met de groentebouillon en laat nog 3 à 5 min. garen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de gehaktmengeling over de borden en lepel er telkens 1 eetl. gekruide zure room op.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Schil 50 g aardappelen, 80 g butternutpompoen en 20 g pastinaak en snij in stukjes. Kook 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er de blaadjes van 1 takje verse koriander en 1 koffiel. plantaardige olie onder. 3 Mix alles tot een gladde puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 396 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 39.6 g
Suiker 10.1 g
Vezel 13.6 g
Eiwit 25.9 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal