- Bewaar

- Bewaar
Aardbeien- en chocoladekoekjes
Onze drankensuggesties
Wijn Château de la Lande `Cuvée Les Chênes' A.O.P. Monbazillac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Snij de aardbeien in dunne plakjes.
-
Pers de halve citroen.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de boter met de suiker tot een smeuïge massa. Voeg al roerend het losgeklopte ei, de vanillezaadjes en het citroensap toe.
-
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout onder elkaar, en voeg toe aan het eiermengsel. Meng goed met een klopper tot u een homogeen beslag krijgt.
-
Roer de aardbeien en de chocoladecallets voorzichtig onder het beslag.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine hoopjes deeg. Neem telkens 1 eetl. deeg en schep het er met een andere lepel af op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de verschillende hoopjesdeeg.
-
Bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Onze drankensuggesties
Wijn Château de la Lande `Cuvée Les Chênes' A.O.P. Monbazillac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Snij de aardbeien in dunne plakjes.
-
Pers de halve citroen.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de boter met de suiker tot een smeuïge massa. Voeg al roerend het losgeklopte ei, de vanillezaadjes en het citroensap toe.
-
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout onder elkaar, en voeg toe aan het eiermengsel. Meng goed met een klopper tot u een homogeen beslag krijgt.
-
Roer de aardbeien en de chocoladecallets voorzichtig onder het beslag.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine hoopjes deeg. Neem telkens 1 eetl. deeg en schep het er met een andere lepel af op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de verschillende hoopjesdeeg.
-
Bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château de la Lande `Cuvée Les Chênes' A.O.P. Monbazillac