Aardbeien- en chocoladekoekjes
Aardbeien- en chocoladekoekjes

Aardbeien- en chocoladekoekjes

Tussendoortje
24 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 69 kcal
Vet 2.7 g
Koolhydraat 9.6 g
Eiwit 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  4. Snij de aardbeien in dunne plakjes.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Klop het ei los.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Meng de boter met de suiker tot een smeuïge massa. Voeg al roerend het losgeklopte ei, de vanillezaadjes en het citroensap toe.

  10. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout onder elkaar, en voeg toe aan het eiermengsel. Meng goed met een klopper tot u een homogeen beslag krijgt.

  11. Roer de aardbeien en de chocoladecallets voorzichtig onder het beslag.

  12. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine hoopjes deeg. Neem telkens 1 eetl. deeg en schep het er met een andere lepel af op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de verschillende hoopjesdeeg.

  13. Bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  4. Snij de aardbeien in dunne plakjes.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Klop het ei los.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Meng de boter met de suiker tot een smeuïge massa. Voeg al roerend het losgeklopte ei, de vanillezaadjes en het citroensap toe.

  10. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout onder elkaar, en voeg toe aan het eiermengsel. Meng goed met een klopper tot u een homogeen beslag krijgt.

  11. Roer de aardbeien en de chocoladecallets voorzichtig onder het beslag.

  12. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine hoopjes deeg. Neem telkens 1 eetl. deeg en schep het er met een andere lepel af op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de verschillende hoopjesdeeg.

  13. Bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 69 kcal
Vet 2.7 g
Koolhydraat 9.6 g
Eiwit 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de la Lande `Cuvée Les Chênes' A.O.P. Monbazillac

Bekijk het recept digitaal