Aardbeiensoepje
Aardbeiensoepje

Aardbeiensoepje

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 142 kcal
Vet 0.1 g
Koolhydraat 34.1 g
Eiwit 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de gember fijn.

  3. Bereiding:
  4. Doe de (diepgevroren) aardbeien in een pannetje samen met de gember en de honing. Laat 10 min. sudderen op een matig vuur.

  5. Mix alles tot een gladde puree en breng op smaak met het citroensap. Laat volledig afkoelen.

  6. Afwerking:
  7. Serveer met een bolletje vanille-ijs of met muntgranité (zie hiernaast). Garneer eventueel met fruit (verse frambozen, blauwe bessen, braambessen …).

Tip

U kan de aardbeien vervangen door frambozen of bosvruchten (diepvries).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de gember fijn.

  3. Bereiding:
  4. Doe de (diepgevroren) aardbeien in een pannetje samen met de gember en de honing. Laat 10 min. sudderen op een matig vuur.

  5. Mix alles tot een gladde puree en breng op smaak met het citroensap. Laat volledig afkoelen.

  6. Afwerking:
  7. Serveer met een bolletje vanille-ijs of met muntgranité (zie hiernaast). Garneer eventueel met fruit (verse frambozen, blauwe bessen, braambessen …).

Tip

U kan de aardbeien vervangen door frambozen of bosvruchten (diepvries).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 142 kcal
Vet 0.1 g
Koolhydraat 34.1 g
Eiwit 1 g

Bekijk het recept digitaal