Aardpeersoep met foie gras en hazelnootcrumble
Aardpeersoep met foie gras en hazelnootcrumble

Aardpeersoep met foie gras en hazelnootcrumble

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 248 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 22.7 g
Eiwit 4.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de aardperen en de aardappel, snij in gelijke stukken.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijn- gesnipperde ui en het knoflook glazig.

  7. Voeg de stukken aardpeer en aardappel toe en overgiet met de kippenbouillon. Doe er de blaadjes laurier bij en laat 20 min. koken.

  8. Hak intussen de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Hak ook de peterselie fijn en meng samen met de walnotenolie onder de fijngehakte hazelnoten.

  9. Snij de foie gras in kleine blokjes (dat gaat makkelijk als hij nog koud is).

  10. Verwijder de blaadjes laurier uit de soep en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de hazelnootmengeling. Leg enkele stukjes foie gras in het midden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de aardperen en de aardappel, snij in gelijke stukken.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijn- gesnipperde ui en het knoflook glazig.

  7. Voeg de stukken aardpeer en aardappel toe en overgiet met de kippenbouillon. Doe er de blaadjes laurier bij en laat 20 min. koken.

  8. Hak intussen de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Hak ook de peterselie fijn en meng samen met de walnotenolie onder de fijngehakte hazelnoten.

  9. Snij de foie gras in kleine blokjes (dat gaat makkelijk als hij nog koud is).

  10. Verwijder de blaadjes laurier uit de soep en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de hazelnootmengeling. Leg enkele stukjes foie gras in het midden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 248 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 22.7 g
Eiwit 4.9 g

Bekijk het recept digitaal