Abrikozenglaasje met koekjescrumble en mascarponecrème
Abrikozenglaasje met koekjescrumble en mascarponecrème

Abrikozenglaasje met koekjescrumble en mascarponecrème

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 329 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 28.5 g
Suiker 22.4 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 6.6 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pers de limoen.

  4. Snij het vruchtvlees van de abrikozen in 4.

  5. Schil de gember en rasp fijn.

  6. Snij het halve vanillestokje in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met de onscherpe kant van een mes.

  7. Bereiding:
  8. Meng het limoensap met de honing, de gember en de vanillezaadjes. Doe samen met de abrikozen in een steelpannetje en verwarm 10 min. op een zacht vuur. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Of haal de abrikozen uit het pannetje en leg ze op een koud bord. Zo koelen ze sneller af.

  9. Meng intussen de Griekse yoghurt met de mascarpone en de bloemsuiker.

  10. Verkruimel de koekjes in 4 afsluitbare bokaaltjes en verdeel er de yoghurtmengeling over.

  11. Lepel er de abrikozenmengeling over en sluit de potjes af. Zet in de koelkast tot gebruik.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de Snack Mix.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pers de limoen.

  4. Snij het vruchtvlees van de abrikozen in 4.

  5. Schil de gember en rasp fijn.

  6. Snij het halve vanillestokje in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met de onscherpe kant van een mes.

  7. Bereiding:
  8. Meng het limoensap met de honing, de gember en de vanillezaadjes. Doe samen met de abrikozen in een steelpannetje en verwarm 10 min. op een zacht vuur. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Of haal de abrikozen uit het pannetje en leg ze op een koud bord. Zo koelen ze sneller af.

  9. Meng intussen de Griekse yoghurt met de mascarpone en de bloemsuiker.

  10. Verkruimel de koekjes in 4 afsluitbare bokaaltjes en verdeel er de yoghurtmengeling over.

  11. Lepel er de abrikozenmengeling over en sluit de potjes af. Zet in de koelkast tot gebruik.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de Snack Mix.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 329 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 28.5 g
Suiker 22.4 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 6.6 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal