- Bewaar

- Bewaar
Abrikozenglaasje met koekjescrumble en mascarponecrème
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Pers de limoen.
-
Snij het vruchtvlees van de abrikozen in 4.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Snij het halve vanillestokje in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met de onscherpe kant van een mes.
-
Bereiding:
-
Meng het limoensap met de honing, de gember en de vanillezaadjes. Doe samen met de abrikozen in een steelpannetje en verwarm 10 min. op een zacht vuur. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Of haal de abrikozen uit het pannetje en leg ze op een koud bord. Zo koelen ze sneller af.
-
Meng intussen de Griekse yoghurt met de mascarpone en de bloemsuiker.
-
Verkruimel de koekjes in 4 afsluitbare bokaaltjes en verdeel er de yoghurtmengeling over.
-
Lepel er de abrikozenmengeling over en sluit de potjes af. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Afwerking:
-
Werk af met de Snack Mix.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Pers de limoen.
-
Snij het vruchtvlees van de abrikozen in 4.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Snij het halve vanillestokje in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met de onscherpe kant van een mes.
-
Bereiding:
-
Meng het limoensap met de honing, de gember en de vanillezaadjes. Doe samen met de abrikozen in een steelpannetje en verwarm 10 min. op een zacht vuur. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Of haal de abrikozen uit het pannetje en leg ze op een koud bord. Zo koelen ze sneller af.
-
Meng intussen de Griekse yoghurt met de mascarpone en de bloemsuiker.
-
Verkruimel de koekjes in 4 afsluitbare bokaaltjes en verdeel er de yoghurtmengeling over.
-
Lepel er de abrikozenmengeling over en sluit de potjes af. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Afwerking:
-
Werk af met de Snack Mix.